Португалия се класира на четвъртфинал на Европейското първенство по футбол

...
Португалия се класира на четвъртфинал на Европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

Драма с дузпи класира Португалия на четвъртфинал на Евро 2024

Португалия се класира на четвъртфинал на Европейското състезание по футбол в Германия откакто отстрани Словения след същинска драма с дузпи.

След като нито един от двата тима не съумя да означи гол в постоянното време и продълженията се стигна до осъществяване на дузпи.

Големият воин за португалците беше Диого Коща - вратарят избави всичките три наказателни удара след края на играта, а също по този начин остави нулевото тъждество при неточност на Пепе и удар на останалия самичък против него Бенямин Шешко.

В последна сметка дуелът приключи при резултат 3:0 след три избавени дузпи от Коща.

Мегазвездата на Португалия и международния футбол Кристиано Роналдо беше на път да се трансформира в огромния провинен за отпадането на отбора си, защото пропусна углавен удар в края на първото продължение. Блестящият словенски вратар Ян Облак усети посоката на удара и отби, а в края на първото продължение всички видяха сълзите на Кристиано Роналдо, който не можеше да си елементарни пропуща от 11-те метра.

Словения пропусна неповторима опция да завоюва мача в 115-ата минута. Пепе се спъна самичък при опит да върне топката към вратаря си, Бенямин Шешко внимаваше и открадна топката. Той потегли самичък против Диого Коща и стреля, само че португалецът избави вратата си с крайник. Отбитата топка отиде у неговия съотборник Станкович, който ритна още по-неточно. До края португалците продължиха да държат повече топката, само че в оставащите пет минути феновете видяха смени, само че не и голови положения.

При дузпите обаче в воин за Португалия се трансформира 24-годишният вратар на Порто Диого Коща, който избави трите поредни удара на Йосип Иличич, на Юре Балковец и на Бенямин Вербич. Стражът се оправи макар решението на словенския треньор да постави против него двама реализатори с ляв крайник. Кристиано Роналдо вкара първата дузпа за своя отбор и се реваншира ненапълно за пропуща в постоянното време, а след него другите звезди Бруно Фернандеш и Бернардо Силва не сбъркаха.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР