Португалия победи Словакия с 3:2 в мач от 7-ия кръг

...
Португалия победи Словакия с 3:2 в мач от 7-ия кръг
Коментари Харесай

Португалия победи Словакия и осигури билета си за Евро 2024

Португалия победи Словакия с 3:2 в мач от 7-ия кръг на европейските квалификации за Евро 2024. " Мореплавателите " се класираха за европейския шампионат през 2024 година

Преди първия съдийски сигнал на " Ещадио до Драгао " в Порто звездата на домакините Кристиано Роналдо получи статуетка, която да означи неговия мач №200 с националната фланелка.

Гостите имаха отлична опция да поведат в резултата след по-малко от четвърт час игра. Диого Коща мазета в горната греда удар на Роберт Боженик.

Гонзало Рамош откри резултата в 18-ата минута. Нападателят засече с глава центриране в наказателното поле на Бруно Фернандеш.

Кристиано Роналдо удвои задатъка на отбора си от дузпа. Възпитаниците на Роберто Мартинес получиха правото да изпълнят 11-метров углавен удар след игра с ръка на Денис Вавро.

До почивката преднината на домакините можеше да е още по-изразителна. Мартин Дубравка отрази изстрели на Гонзало Рамош и Бернардо Силва. Нападателят на Пари Сен Жермен даже стреля в лявата греда в края на първата част.

След паузата играчите ан Франческо Калцона понижиха изоставането си. Давид Ханков стреля отвън наказателното поле, като топката се отби в крайници на Антонио Силва, преди да попадне във вратата на Диого Коща.

Не след дълго обаче Кристиано Роналдо означи 125-ото си попадение с националната фланелка. Капитанът на тима засече от придвижване пас по земя във вратарското поле на Бруно Фернандеш.

Гостите стигнаха до нов гол с компактен шут от отдалеченост. Станислав Лоботка стреля отвън наказателното поле за 2:3.

Португалия заема лидерската позиция в класирането в група " J " с цялостен актив от 21 точки. Словакия се намира на второто място в подреждането с 13 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР