Португалия не допусна изненада и надви Лихтенщайн с 4:0 в

...
Португалия не допусна изненада и надви Лихтенщайн с 4:0 в
Коментари Харесай

Фамозен Кристиано Роналдо поведе Португалия към победа срещу Лихтенщайн

Португалия не позволи изненада и надделя Лихтенщайн с 4:0 в старта на квалификационния цикъл за Евро 2024 в мач от група “J ”. Головете означиха Жиаи Кансело (8`), Бернардо Силва (47`) и Кристиано Роналдо (51`, 63`).

Мачът стартира със бурен напън от страна на иберийците, които откриха резултата още в осмата минута. След рикушет топката доближи до Жоао Кансело, който не се двоуми и стреля от придвижване по земя от границата на наказателното поле и заби топката в средата на вратата.

След това португалците продължиха да играят на високо движение и направиха пропуски посредством Жоао Феликс, Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш.

В 38-ата минута селекционерът на Лихтенщайн - Рен Паурич, бе заставен да извърши рано-рано първата си промяна. При една заплаха в наказателното поле на гостите Андреас Малин нарани главата си и бе наложително сменен от Симон Лухингер.

Контузията не повлия демотивиращо на Лихтенщайн и в оставащите минути до края на полувремето не се пропукаха още веднъж, с което въпреки и на доктрина запазиха очакванията си да изкопчат освен това след почивката.

Съвсем скоро след подновяването на играта обаче стана ясно, че сходни упоритости ще останат в областта на мачтите. Португалците излязоха на терена решени да приключат всичко в началните минути на втората част и го сториха с два бързи гола.

Първо Бернардо Силва получи отлично подаване в наказателното поле и за него остана лесната задача да прати топката във вратата. Четири по-късно пък гостите сами си направиха обстановката комплицирана откакто Сандро Волфингер извърши жестоко нарушаване в наказателното поле и принуди реферът да остъди дузпа. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който нямаше по какъв начин да сбърка и направи преднината на Португалия класическа.

Резултатът можеше да придобие още по-категорично изражение след към час игра, когато Роналдо още веднъж прати топката във вратата на Лихтенщайн, само че след интервенция на системата VAR попадението бе анулирано.

Все отново звездата на Ал-Насър се добра до още едно попадение, което още веднъж пристигна след статично състояние. Ларс Трабер от Лихтенщайн фаулира състезател на домакините на границата на наказателното поле. Зад топката застана Роналдо, който реши да стреля непосредствено и направи преднината на иберийците още по-изразителна.

След това португалците продължиха да преобладават и потърсиха още попадения, само че това не се случи, изключително в отсъствието на Роналдо, който бе сменен в 78-ата минута.

Така португалия стартира оптимистично акцията си за Евро 2024 и оглави класирането още след първия мач.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР