Португалия надви Гана с 3:2 в откриващия си двубой от

...
Португалия надви Гана с 3:2 в откриващия си двубой от
Коментари Харесай

Португалия удържа Гана в мача на турнира в Катар

Португалия надделя Гана с 3:2 в откриващия си дуел от група Н на Мондиала в Катар. „ Мореплавателите “ започнаха сполучливо акцията си в страната от Арабския полуостров, само че бяха подложени на същински тест от африканците, изключително след почивката.

Първата част закономерно стартира с домашен напън, само че възпитаниците на Фернандо Сантош рядко застрашаваха съществено вратата на Лорънс Ати-Зиги. От другата страна, „ черните звезди “ се стараеха да стоят плътно, само че на собствен ред не бяха дейни в набезите си към португалския пазач Диого Коща, който съвсем нямаше работа през откриващите 45 минути .
Роналдо отбелязва от дузпа и се трансформира в първия състезател с най-малко един гол на пет следващи международни шампионати.
След паузата обаче на терена се развихри същинско шоу за феновете. Ганайците заиграха доста по-активно и бяха по-добри от противника в първите 15-20 минути на полувремето, само че тогава изостанаха в резултата. Кристиано Роналдо завоюва дузпа, която след това осъществя по безапелационен метод. 37-годишният нападател влезе в историята като първия футболист, който бележи на пет следващи международни шампионати – това бе негов гол номер 8 на Мондиали, всичките от които в груповата фаза.

Португалците обаче се успокоиха и бяха осъдени в 73-та минута, когато Данило Перейра не съумя да почисти топката и разреши на Андре Аю да се разпише от близка отдалеченост. Седем минути по-късно обаче европейските първенци от 2016 към този момент водеха с 3:1 след бързи попадения на Жоао Феликс и влезлия от пейката Рафаел Леао, като в ролята на помощник и за двата гола бе Бруно Фернандеш.
Иняки Уилямс (д) пропуща да изравни резултата в заключителните секунди.
Гана обаче не бе споделил последната си дума, откакто понижи резултата посредством резервата Осман Букари. Нещо повече – воденият от Ото Адо отбор се размина на косъм с изравнително попадение, когато Коща бе на път да направи чудовищна неточност. Вратарят подмятна топката и Иняки Уилямс бе на път да я отнеме и вкара, само че се подхлъзна и това избави Португалия в заключителните секунди. Действията на Коща хвърлиха в потрес цялата пейка на „ мореплавателите “, само че в последна сметка тимът оцеля и потегли с скъпи три точки в Катар.

В идващия си мач отборът на Сантош ще играе с Уругвай, който по-рано направи нулево тъждество с Южна Корея. Воденият от Хюн Мин Сон отбор пък е противник на ганайците, а двете срещи ще се изиграят в понеделник. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР