Португалия и Швейцария играят при в последен 1/8-финален сблъсък на

...
Португалия и Швейцария играят при в последен 1/8-финален сблъсък на
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Португалия 2:0 Швейцария, Пепе удвои

Португалия и Швейцария играят при в финален 1/8-финален конфликт на Световното състезание в Катар. Гонсало Рамош откри резултата в 17-ата, а капитанът Пепе удвои в 33-ата минута. Двубоят на стадион „ Лусаил Айконик “ може да го наблюдавате в ефира на NOVA , DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K , както и НА ЖИВО С КАРТИНА на уеб страницата.

Голямата вест преди срещата е, че капитанът на иберийците - Кристиано Роналдо, остава на скамейката за първия съдийски сигнал. За първи път от Европейското състезание през 2008-а година Кристиано е оставен запаса на мач от огромно състезание. Най-вероятната причина за това е появилото се напрежение сред него и селекционера Фернандо Сантош при промяната на нападателя в мача с Южна Корея.

Срещата започва равностойно, като в първата петнайсетина минути и двата тима не предприемаха непотребни опасности, като пробваха по няколко офанзиви, които обаче не доведоха до удари към една от двете порти.

Португалия обаче взе значим задатък с първата действителна голова обстановка в мача. Рафаел Герейро извърши тъч отляво и подаде за Жоао Феликс, който пък откри Рамош в наказателното поле. Нападателят на Бенфика пое добре топката и с топовен изстрел към близкия ъгъл не остави шансове на вратаря Ян Зомер – 1:0. 

Иберийците заиграха по-добре и пет минути по-късно насочиха нови два точни удара. Първо Отавио шутира без подготовка с левия крайник от границата на наказателното поле и бе прецизен, само че право във вратаря. Секунди след това Феликс откри Рамош с дълго подаване отляво, а нападателят овладя, оправи се с Мануел Аканджи и влезе във вътрешността, след което шутира по земя пред пеналтерията, само че едва и право в Зомер.

Швейцария се посъбуди и след половин час игра имаше добър късмет да изравни резултата. Джердан Шакири стреля непосредствено от рисков директен свободен удар от към 30 метра, като завъртя добре топката над стената, само че вратарят Диго Коща покри долния си ляв ъгъл и мазета в корнер.

" Мореплавателите " обаче успокоиха нещата на терена с втори гол в 33-ата минута. Бруно Фернандеш центрира отлично от ъглов удар, а капитанът Пепе се придвижи чудесно към границата на вратарското поле, където скочи и не остави шансове на Аканджи, и с мощен изстрел с глава заби топката във вратата на Зомер за повторно – 2:0.

LIVE |

1:0 Гонсало Рамош 17'

2:0 Пепе (к) 33'

Световно състезание по футбол, Катар 2022, 1/8-финал

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР