Португалия е издала предупредителен оранжев код за силни валежи, бурен

...
Португалия е издала предупредителен оранжев код за силни валежи, бурен
Коментари Харесай

МВнР: Португалия е издала предупредителен оранжев код за силни валежи, бурен вятър и морско вълнение

Португалия е издала сигнален оранжев код за мощни превалявания, плевел вятър и морско неспокойствие заради прекосяването през нейната територия на бурята Aline на 19 октомври. За това осведомят от Министерството на външните работи (МВнР) на своя уебсайт.

Очаква се плевел вятър с пориви, които в централната и южна част на страната могат да доближат 120 км/ч.

Валежите ще бъдат значителни и на моменти съпроводени от гръмотевични стихии. Сумарното им количеството се чака да доближи 60-90 мм за денонощие в северната и централна част на страната и 40-60 мм за денонощие в останалата част на континентална Португалия. Очаква се съществено морско неспокойствие и талази по западното крайбрежие, които могат да доближат до пет-седем м.

Министерство на външните работи приканва българските жители, пребиваващи краткотрайно или непрекъснато на територията на Португалия, за времето на издаденото предизвестие да се преценяват с рекомендациите на локалните управляващи, да демонстрират спомагателна зоркост по време на шофиране и да заобикалят дейностите навън.

При нужда от подпомагане българските жители в Република Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Лисабон на следния телефонен номер: +351 213 976367, както и на телефон за неотложни случаи в извънработно време: +351 933 611 337.

Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР