Портретът на туркменистанския президент Гурбангули Бердимухамедов краси Двореца на Щастието

...
Портретът на туркменистанския президент Гурбангули Бердимухамедов краси Двореца на Щастието
Коментари Харесай

Великият рожденик: кой ще се поклони най-ниско на Борисов

Портретът на туркменистанския президент Гурбангули Бердимухамедов краси Двореца на Щастието в Ашхабад.

© Stringer Сълзи от наслада и реки от слюнка текат през днешния ден от околните на властта медии - Бойко Борисов има не просто рожден ден, а 60-годишен празник. Дълги публикации, специфични галерии, мнения, антрефилета и изобщо целият богат боеприпас на журналистическите стилове е впрегнат, с цел да покаже едно - кой прави най-красив плонж по стомах пред властта. Състезанието за любовта на Борисов е оспорвано. Ако притежателите на тези медии не бяха толкоз добре тренирани, коленцата им през днешния ден щяха да са с доста, доста синки.

" Хората чакат Бойко Борисов с неспокойствие във всеки град и пращат писма и предложения да ги посети. Навсякъде той е посрещан с питка, цветя и музика, както и нескрита наслада от дребни и огромни ". Този свръхестествен слог можеше да е написан по време на култа към личността на Сталин през първата половина на предишния век, само че всъщост е дело на проправителствения кафяв уебсайт " ПИЦ ". Всеки ред от текста там е изпълнен с дълбока обич и откровено поклонение към живота и делото на Бойко Борисов. " Борисов изведе България на значимо място в международната политика и е непосредствен с най-влиятелните хора на деня ", написа ПИЦ.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Английски публицисти нарекоха българския министър председател " Миротвореца на Европейски Съюз ", подхваща " 24 часа ". Според вестника " множеството от международните водачи го поздравяват с My friend Boyko ". Неговите политически умения са толкоз феноменални, че той даже съумява, макар глобите на Европейски Съюз против Москва да резервира положителни връзки с Путин (снимка по какъв начин двамата се прегръщат). Лепа Брена, Тереза Мей, Цеца Величкович и Ангела Меркел - всички те са в краката на Бойко, потвърдено образно с фрагменти.

Темата подема " Труд ". " Бойко, ти се оправи прелестно ", е споделила за него Ангела Меркел, представена от изданието. " Борисов беше доста потребен ", включва се и Жан-Клод Юнкер. " Труд " е решил да направи къса ретроспекция на богатия и хубав витален път на премиера, от която научаваме, че той има " феноменална вътрешен глас " и за малко се трансформира в " Х-мен на управническия хоризонт ".

" Днес от сутринта валят честитки, като по традиция го поздравяват и международните водачи ", написа " ПИЦ ". " 24 часа " се включва с изключение на с горецитирания текст от хартиеното издание и с ежедневно отразяване. Меркел праща поздравления - излиза дописка. Руският министър председател изпраща проколна депеша - втора дописка.
Фейсбук страницата на Борисов също прелива с честитки - послания от разнообразни хора, негови портрети и няколко стихотворения основават празнично въодушевление онлайн.

От Пловдив се обажда и " Марица " - " Работа, работа и отново работа: Бойко навършва 60 ", написа там. Според вестника Борисов е астрален близнак с Гойко Митич, " изиграл на екрана обичания воин на премиера - Винету ". Последното не знаем дали е тъкмо хвалба.

Винаги правилният " Блик " също се регистрира, само че, уви, не с авторски материал. Кафявият уебсайт препечатва дописката на " Труд " с начало: " Той е станал като част от фамилиите ни. Пуснеш тв приемника – вести с него. Отвориш фейсбук – предава онлайн ". И за това не сме сигурни, дали е тъкмо хвалба.

Иначе другите, които през днешния ден честитиха рождения ден на Бойко Борисов, бяха журналистките Генка Шикерова и Миролюба Бенатова. Двете разгласиха по едно и също време известия, че към този момент не работят в " Нова телевизия " откакто новите притежатели (братята Домусчиеви) им предложиха нови, неприемливи за тях контракти и загатнаха празника на премиера.

Догодина рожденият ден на Борисов евентуално ще бъде уместно отразен и в тази медийна група. Дотогава да оценим деликатно кои са най-старателните прислужници на властта. От тях може да се разбере доста за господаря.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР