Портокаловият сок е важен елемент от здравословното хранене. Но за

...
Портокаловият сок е важен елемент от здравословното хранене. Но за
Коментари Харесай

Портокалов сок - как да го пием, за да е здравословен

Портокаловият сок е значим детайл от здравословното хранене. Но с цел да може прясно изцеденият сок да не навреди на вашето здраве, би трябвало да се придържате към редица елементарни правила.
Смята се, че прясно изцеденият портокалов сок е по-здравословен от кафето и чая, защото съдържа доста витамини и минерали. Това предписание обаче не всеки път важи.
 15 страхотни изгоди от портокаловия сок 15 страхотни изгоди от портокаловия сок
Портокаловият сок е една от най-известните и желани питиета по целия свят. Той е необикновено наличен и елементарен за подготвяне, така к...
Диетолозите считат, че пресните сокове не би трябвало да се пият на гладно. Киселият сок нервира лигавицата на стомаха и в случай че се употребява на гладно, може да докара до гастрит.
Портокаловият сок също е рисков за зъбите. Захарите и киселините, които съдържа, постепенно, само че несъмнено унищожават зъбния гланц. 
Как да консумираме портокалов сок, с цел да извлечем всички изгоди за здравето си?
1. За да може прясно изцеденият сок да не нервира лигавицата на стомаха и червата, разредете го с чиста бутилирана вода в съответствие 1:3.
2. Не бъркайте пресните сокове с железни лъжици - металът унищожава витамин С.
 Портокалите защищават от рак и сърдечносъдови болести Портокалите защищават от рак и сърдечносъдови болести
Портокаловият сок има по-голяма от предстоящата мощност за предотвратяването на рак и сърдечносъдови болести, написа в. " Дейли експрес ", по...
3. Прясно изцедените сокове не би трябвало да се филтрират - пулпата съдържа най-голямо количество хранителни субстанции.
4. Хората с наднормено тегло не е добре да употребяват пресни сокове. При тях захарта в плодовете може да докара до струпване на мазнини в кръста, бедрата и задните елементи.
5. Хората с алергии също би трябвало да се въздържат от пресни сокове, включително и от потреблението на портокалов сок. 
Сокът наложително би трябвало да се пие със сламка. По този метод киселината в плодовете и зеленчуците няма да повреди зъбния гланц. След като изпиете прясно изцедения сок, зъболекарите предлагат да изплакнете устата си с топла вода. Но миенето на зъбите незабавно след хранене се свързва с нараснал риск от увреждане на емайла, който преди този момент е " облекчен " от потреблението на плодов сок. 
Не забравяйте, че най-хубавият метод да започнете деня си е чаша топла вода с няколко капки лимонен сок и лъжичка мед. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР