Порто украси сезона си с дубъл от трофеи, след като

...
Порто украси сезона си с дубъл от трофеи, след като
Коментари Харесай

Порто с дубъл в Португалия

Порто украси сезона си с дубъл от титли, откакто завоюва и Купата на Португалия. На финала в Ойераш " драконите " се постановиха над изпадналия от елита тим на Тондела с 3:1.

Два гола осъществя иранският им централен нападател Мехди Тареми, един добави Витиня.

След като счупиха върха за купата със извоювани 91 точки, в този момент първенците се поздравиха и с 18-а купа във витрината си и по този индикатор задминаха Спортинг (Лисабон). Бенфика е печелил Купата на Португалия.

Сержио Консейсао стана първият треньор в историята на Порто, който два пъти реализира дубъл. Предишният път това стана през 2019/2020.

Отборът заслужи да се поздрави и с черешката на тортата. Нашите почитатели бяха фантастични на финала, само че и през целия сезон. Беше доста сложен сезон, а напрежението за нас беше съществено. Уважаваме безпределно Тондела и по тази причина започнахме мача доста съсредоточено, съобщи след края на срещата капитанът Пепе, който се смеси с тълпата от последователи на отбора.

Тареми откри резултата в 22-ата минута от дузпа. Тя беше отсъдена откакто съдията Руи Коща получи сигнал от стаята за видео-помощ (ВАР), че защитник на Тондела е играл с ръка в наказателното поле.

Витор Мачадо-Витиня удвои преднината на първенците в 52-ата минута с мощен удар по земята, който влезе в долния десен ъгъл. Тимът на Тондела, който по този начин или другояче изпадна от Примейра лига поради 17-ото си място в класирането, върна едно попадение в 73-ата минута. Нето Боргес вкара с глава, само че Тареми с второто си попадение минута по-късно оформи крайното 3:1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР