Порто спаси сезона си, след като надви шампиона Спортинг (Лисабон)

...
Порто спаси сезона си, след като надви шампиона Спортинг (Лисабон)
Коментари Харесай

Порто спечели Купата на Португалия

Порто избави сезона си, откакто надделя първенеца Спортинг (Лисабон) с 2:1 след продължения във финала за Купата на Португалия и по този начин взе трофей през сезона 2023/24. Победното попадение беше дело на иранеца Мехди Тареми, който вкара дузпа в 100-ата минута. Спортинг пък трябваше да играе от 30-ата минута с човек по-малко, поради червен картон на създателя на техния гол.

" Лъвовете ", които подвигнаха националната купа с 10 точки преднина над Бенфика, откриха резултата в 20-ата минута посредством Джерамая Сейнт Джусти, който засече с глава центриране на Поте от ляво. В 25-ата минута обаче бразилецът Еванилсон изравни поради неточност в отбраната на Спортинг. Халфът Едуардо Акиньо-Пепе центрира в наказателното поле, а бранителят на лъвовете Нуно Сантош в опит да спре топката безусловно я сервира на 10-ия метър на Еванилсон, за който нямаше проблем самичък против вратаря да изравни.

Само три минути по-късно Спортинг остана с човек по-малко, откакто нидерландският създател на техния гол беше изпъден с пряк червен картон поради отсичане на откъсналия се самичък против вратаря Вендерсон Галеньо.

До края на първата част и двата тима изпуснаха по едно доста положително състояние, като изключително би трябвало да съжаляват синьо-белите от Порто, откакто Консейсао от 8 метра ритна топката над горната греда.

През второто полувреме и продълженията Порто наложи съществено предимство, само че по този начин и не се стигна до гол до 100-ата минута, когато реферът отсъди дузпа. Тя беше провокирана от вратаря Диого Пинто, който събори Еванилсон. Зад топката застана Мехми Тареми и не остави късмет на стража на " лъвовете " от Лисабон, с което обезпечи и трофея на своите.

Това е 30-а купа за Порто в историята, само че като приключил на 3-о място в класирането получава право да играе квалификации за място в Шампионската лига.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР