Порто победи драматично с 1:0 у дома Арсенал в първи

...
Порто победи драматично с 1:0 у дома Арсенал в първи
Коментари Харесай

Порто излъга Арсенал, Барса с надежда за реванша

Порто победи трагично с 1:0 вкъщи Арсенал в първи осминафинален мач от Шампионската лига, до момента в който Барселона приключи наедно 1:1 при гостуването си против Наполи.

" Драконите " изковаха значимия триумф с красиво попадение надълбоко в спомагателното време, пристигнало след удар от отдалеченост на Галено, който направи беззащитен вратаря Давид Рая, съобщи Българска телеграфна агенция. Лондончани не съумяха да основат нито едно чисто голово състояние пред вратата на домакините, които се разминаха с гола в 21-ата минута. Галено стреля мощно от близко в страничната греда, а при добавката още веднъж голмайсторът не можа да откри задачата и топката излезе в навън.

Преди почивката Леандро Тросар от гостите не съумя да се разпише, откакто остана на стрелкова позиция. Порто също доближаваше мъчно до удари към вратата на съперника, а " артилеристите " владееха повече топката, само че нямаха никакви рискови обстановки в наказателното поле пред вратаря Диого Коща.

Португалците са със единствено едно проваляне пред лична аудитория в последните си 18 семейства в Шампионската лига, само че нямат победа в 21 гостувания от евротурнирите в Англия, като са създали три равенства и са позволили 18 провали.

Барса на три пъти пропусна да поведе в резултата в Неапол в първия четвърт час на дуела на стадион " Диего Армандо Марадона ". На два пъти Амин Ямал и един път Роберт Левандовски бяха неточни пред вратата на италианския първенец. Преди края на първата част Илкай Гюндоган и още веднъж Левандовски бяха неточни пред вратата на Наполи. След тъкмо час игра полският голмайстор Левандовски се разписа след пас на Педри, чийто рисков удар в 66-ата минута беше избавен от Алекс Мерет.

Четвърт час преди края на постоянното време Виктор Осимен изравни резултата, давайки очаквания за Наполи преди реванша на стадион " Камп Ноу ". В последните секунди на петминутното продължение Гюндоган шутира на сантиметри от страничната греда на вратата на " небесносините ".  

Наполи няма нито една победа в последните си пет мача против първенеца на Испания, записвайки три равенства и две провали. Барса ще се опита да се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига за 14-ти следващ сезон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР