Porto Open, първи кръгАдриан Андреев – Доминик Палан 6-3, 7-6(2)Адриан

...
Porto Open, първи кръгАдриан Андреев – Доминик Палан 6-3, 7-6(2)Адриан
Коментари Харесай

Успешно начало за Адриан Андреев на турнира в Порто


Porto Open, първи кръг
Адриан Андреев – Доминик Палан 6-3, 7-6(2)


Адриан Андреев стартира присъединяване си на Чалънджър шампионата в Порто с двусетов триумф над международния №307 Доминик Палан. Българинът сподели съмнения във втория сет, когато пропиля задатък от 5-3, само че все пак не разреши на съперника си да му отнеме контрола върху дуела.

На осминафинала третата ни ракета ще се изправи против 360-ия в ранглистата Петер Гойовчик, който отстрани осмия подложен Ричардас Беранкис.

И двамата съперници пласираха по пет аса, само че Андреев направи по-малко двойни неточности (1-5). Българинът завоюва 79% от точките си на първи сервис (27/34) и осъществя два от шестте си шанса за пробив (33%), до момента в който Палан оползотвори едиснствения брейкпойнт, до който съумя да доближи.

Началото бе доста по-добро за Андреев, който реализира първия пробив в мача и поведе решително с 4-1. В осмия гейм българинът пропусна два следващи сетбола, само че това не го разколеба и той приключи сета с подаване на нула за 6-3.

Вторият сет бе на път да се развие по подобен метод, откакто Андреев стигна до нов пробив и поведе с 5-3. Двубоят изглеждаше решен, само че тъкмо тогава Палан изигра най-силния си интервал в мача. Чехът завоюва идващите три гейма, преди Андреев да прекъсне серията му и да докара нещата до тайбрек.

В него българският тенисист записа два следващи мини-пробива и натрупа удобен задатък от 4-0, след което не му бе мъчно да задържи водачеството и да победи с 6-3, 7-6(2) след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР