Портланд Трейл Блейзърс постигна домакинска победа над Хюстън Рокетс със

...
Портланд Трейл Блейзърс постигна домакинска победа над Хюстън Рокетс със
Коментари Харесай

Лилард избухна със 71 точки

Портланд Трейл Блейзърс реализира домакинска победа над Хюстън Рокетс със 131:114 в поредна среща от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). Над всички за отбора от щата Орегон бе огромната им звезда Деймиън Лилард, който избухна с рекордните в кариерата си 71 точки.

Гардът на Трейл Блейзърс приключи с близо 58% успеваемост при стрелбата за две точки, 13/22 от тройката и бе съвършен от наказателната линия – 14/14. Към статистиката си той добави шест битки и шест асистенции. Лилард изравни достижението на Донован Мичъл от Кливланд Кавалиърс, който наниза същия брой точки при победа над Чикаго Булс на 2 януари.

Той напусна паркета при 44 секунди до края на мача, като изравни достиженията на Мичъл, Елджин Бейлър (1960 г.) и Дейвид Робинсън (1994 г.) на поделена осма позиция за най-вече вкарани точки в един дуел в историята на НБА. Уилт Чембърлейн държи върха със своите 100 за Филаделфия против Ню Йорк на 2 март, 1962 година.

Джереми Грант и Насир Литъл бяха единствените двама други баскетболисти на Портланд с двуцифрен точков актив, завършвайки надлежно с 13 и 11 пункта. За Хюстън седем играчи завършиха с 10 и повече точки, водени от Алперен Шенгюн и Джей‘Шон Тейт с по 17 – 16 от пейката добави Дейшън Никс, а Тари Ийсън се регистрира с " дабъл-дабъл " – 15 точки и 10 битки.

С успеха Трейл Блейзърс е 11-и на Запад с баланс 29-31, на едно място от десетия Ню Орлиънс Пеликанс, който окупира последната позиция в плей-ин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР