Портфейлът с недвижими имоти на основателя на Amazon Джеф Безос

...
Портфейлът с недвижими имоти на основателя на Amazon Джеф Безос
Коментари Харесай

Безос даде 100 милиона долара за имение на Хаваите и апартамент в Манхатън

Портфейлът с недвижими парцели на създателя на Amazon Джеф Безос е достигнал нови галактически небеса през 2021 година, като е бухнал с над 100 милиона $ с помощта на две огромни покупки в Хавай и Манхатън, investor.bg, базирайки се на английския таблоид Daily Mail.

С тези придобивки портфейлът с парцели на създателя на Blue Origin е повишен до близо 600 млн. $ в годината, в която кралят на електронната търговия се раздели с купата си на най-богат човек в света за сметка на съперника си Илон Мъск, както и с купата основен изпълнителен шеф на компания за един трилион $.

Безос, който има чисто благосъстояние от 195 милиарда $, от които 5 милиарда $ са заработени единствено през предходната година, има 14 първокласни парцела, добити от 1998 година насам, като цената им варира от 5 млн. $ до 165 млн. $, а локациите им включват Ню Йорк, Калифорния, Тексас, родния му щат Вашингтон и град Вашингтон.

Последният закупен парцел от Безос е частно имение на Хаваите, което се простира на повърхност от 56 декара. Комплексът с три здания се намира в живописния залив Ла Перуз на хавайския остров Мауй и е коствал на някогашния началник на Amazon 78 млн. $.

Другата покупка на Безос през 2021 година е послужила като допълнение на закупени жилища в предходните години на Пето авеню в Ню Йорк. През последните три години милиардерът купи пет парцела в една и съща постройка, създавайки в действителност голямо жилище.

След последната облага на апартамент за 23 млн. $ в историческа постройка в квартал Флатирон, където към този момент има четири други жилища на обща стойност 96 млн. $, притежаваните от Безос жилищни площи в постройката към този момент надвишават 1800 кв. м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР