Портативния диск е лек, бърз и здрав, с хардуерно криптиранеSamsung

...
Портативния диск е лек, бърз и здрав, с хардуерно криптиранеSamsung
Коментари Харесай

Новият Samsung SSD T9: до 2GB/s скорост и до 4TB капацитет

Портативния диск е лек, бърз и здрав, с хардуерно криптиране

Samsung T9 има размери колкото банкова карта, той е лек, бърз и резистентен на рухване
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

С стартиране на портативния SSD T9 на пазара от през днешния ден, корейският производител още веднъж подвига летвата в непрестанно изменящата се сфера от възходящи благоприятни условия за портативно предпазване на информация. Този SSD е отличен за създателите и всички, които боравят с огромни размери „ тежки ” данни: доближава 2 GB/s скорост на четене и писане, а това го прави един от най-бързите портативни SSD дискове на пазара.

Не на вятъра от седмици се приказва за новия Samsung T9. Устройството, със своята отлична скорост и продуктивност, дава отговор на възходящото търсене на портативни решения за предпазване с огромен потенциал и бързодействие.



Поддръжка на USB 3.2 Gen 2×2 (20 Gbps)

Със своя USB 3.2 Gen 2×2 интерфейс, T9 е подготвен за записване на данни с 20 Gbps. Това е забележително; технологията е доста обещаваща, поради способността си да обезпечи бърз трансфер на данни по едно и също време със зареждане. Няма място за съмнение: става дума за два пъти по-бърз транспорт спрямо USB 3.2 Gen 2, което сега е по силите на наличния на пазара Samsung T7, който приема и предава данни с 10 Gbps.

Преди появяването на Т9 имаше спекулации, че дискът ще пристигна с Thunderbolt 4. В момента той е най-бързият всеобщо употребен стандарт за транспорт на данни на пазара, със скорости до 40 Gb/s. Изглежда обаче, че производителят е решил да се придържа към USB 3.2 Gen 2×2 за да обезпечи по-добра съгласуемост с към този момент съществуващите USB портове. За сметка на това Samsung предлага портативни твърдотелни памети с Thunderbolt като част от серията X.




Широка гама потенциали за предпазване

Портативният T9 SSD идва в няколко разновидности, поддържайки разнообразни потенциали за предпазване, а точно 1 TB, 2 TB и 4 TB. Чудесно е да забележим, че Т9 поддържа 4 TB потенциал още от самото стартиране на новата серия. Тази необятна гама от варианти ще отговори на потребностите на разнообразни консуматори, в това число и експертите, изискващи доста място за предпазване за тяхната работа.




Бързо четене и писане

Преносимият T9 предлага бързи скорости на четене и запис – до 2 GB/s (подобна скорост е постижима, когато е налична поддръжка на USB Attached SCSI Protocol). Тази забележителна скорост ще разреши на потребителите да трансферират огромни файлове, като видео или файлове с висока разграничителна дарба, в границите на няколко секунди. Изглежда устройството поддържа новаторски технологии като Intelligent TurboWrite, която усъвършенства скоростта на писане и цялостната продуктивност.




При проби на елементарен преносим компютър с USB 3.2 Gen 1, твърдотелният диск сподели скорости на четене и запис малко над 400 MB/s при потребление на известния бенчмарк AS SSD и размер на блока 1 GB. Ето и съответните резултати:



Физическа устойчивост

Не може да се отхвърли, че физическата здравина е значима за портативните памети. Външните дискове всекидневно биват носени дружно с куп друга техника – преносими компютри, камери, фотоапарати. Използват се на всевъзможни места, нерядко – в напълно „ полеви ” условия, където надалеч не всеки път човек има удобството да се разположи на постоянна повърхнина, както в офис-среда. Затова сходен диск би трябвало да е подготвен да понесе известни изненади. Е, T9 е планиран да издържи на рухване от височина 3 метра без увреждане.




Подобрена технология за криптиране

Samsung е прочут със своите авангардни технологии и T9 SSD не прави изключение. Новият диск включва AES 256-битово хардуерно криптиране, което пази данните на потребителите и им дава в допълнение възприятие за сигурност. Достъпът до криптираните данни става с ключова дума, която се задава от приложението към диска, което се конфигурира при първото слагане на устройството в USB врата.

Моден дизайн

Samsung Portable SSD T9 има моден, само че стилен външен тип, сходно на своите прародители. Налични са USB-C порт и LED знак, което го прави елементарен за потребление и съчетаем с необятен набор от устройства.

Удивително е какъв брой е лек – единствено 122 грама. Това е удивително достижение, като се има поради, че всяко сходно устройство въпреки всичко би трябвало да съдържа нагревател за разпръскване на топлината, генерирана при четене и писане.




Технически видяно, T9 е почти с четвърт по-тежък от T7, което най-вероятно се дължи на охлаждането, само че това въпреки всичко е минимално „ утежняване ” на фона на дваж по-високата продуктивност. Така или другояче T9 е задоволително стилен и лек.

Размерите му са 88×60 мм, което е формат почти като на смарт-карта. Същевременно е пълен едвам 14 мм, почти колкото кибритена кутийка.

Добър правоприемник на положителни модели

Купувачите от всички сфери чакат с неспокойствие T9, тъй като предходните портативни SSD модели на Samsung, такива като T7 и T5, завоюваха овации за изключителната си продуктивност и надеждност. В резултат на това упованията към T9 SSD са огромни: той надгражда триумфа, като обезпечава още по-високи скорости и повече функционалност.

С възходящата потребност от портативни решения за предпазване в днешния цифров свят, Samsung T9 SSD е подготвен да окаже доста въздействие върху работата на фенове и експерти.



И добра гаранция

Това не е за подценяване: T9 идва с 5-годишна лимитирана гаранция, което приказва в допълнение за подобренията, импортирани от Samsung. Цените на новия SSD стартират от 199 евро за модела с потенциал 1 TB.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР