Порталът Goal публикува актуализирана класация на фаворитите за спечелването на

...
Порталът Goal публикува актуализирана класация на фаворитите за спечелването на
Коментари Харесай

Белингам и Кейн водят в предварителните класации за Златната топка

Порталът Goal разгласява обновена ранглиста на любимците за спечелването на Златната топка за сезон 2023/24, в която водач продължава да бъде полузащитникът на Реал Мадрид Джуд Белингам.

От началото на акцията англичанинът се показва ужасно за " лос бланкос " и към този момент има на сметката си 17 гола в 21 мача във всички шампионати.

Към този миг Белингам изпреварва в класацията своя съотборник в националния тим на Англия Хари Кейн, който през лятото също реализира трансфер, преминавайки в Байерн Мюнхен.

След идването си в Германия нападателят осъществя 25 попадения в 22 срещи и наподобява има съществени шансове да стигне до най-резултатния сезон в своята кариера. До момента рекордното достижение на Кейн е 41 гола през 2017/18 като състезател на Тотнъм.

Ако някой всред Белингам и Кейн в реалност получи " Златната топка ", то той ще стане първият англичанин, който стига до наградата от Майкъл Оуен насам, който е избран за №1 в света на футбола през 2001-а година.

Челната петица към този миг в подреждането на Goal за най-престижната самостоятелна премия за актуалната акция допълват Килиан Мбапе от ПСЖ, Ерлинг Холанд от Манчестър Сити и Мохамед Салах от Ливърпул.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР