ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Повече от 53 000 души са

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Повече от 53 000 души са
Коментари Харесай

Ръстът на груповото насилие в Хаити накара повече от 53 000 да напуснат столицата за по-малко от три седмици

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Повече от 53 000 души са напуснали столицата на Хаити за по-малко от три седмици, голямото болшинство, с цел да избягат от безмилостното принуждение на банди, съгласно отчет на Организация на обединените нации, оповестен във вторник.

Повече от 60% се насочват към селския южен район на Хаити, което тревожи чиновници на Организация на обединените нации.

“ Нашите филантропични сътрудници подчертаха, че тези отдели нямат задоволителна инфраструктура, а приемните общности нямат задоволително запаси, с цел да се оправят с огромния брой хора, бягащи от Порт-о-Пренс “, сподели представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Южният район към този момент е хазаин на повече от 116 000 хаитяни, които преди този момент са напуснали Порт-о-Пренс, съгласно отчета на Международната организация по миграция на Организация на обединените нации.

Изселването от столицата на към 3 милиона души стартира малко откакто в края на февруари мощни банди започнаха поредност от офанзиви против държавни институции. Въоръжени мъже опожариха полицейски сектори, откриха огън по основното интернационално лети...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР