ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Най-малко трима души бяха убити и

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Най-малко трима души бяха убити и
Коментари Харесай

Стотици затворници избягаха, след като въоръжени банди нахлуха в главния затвор на Хаити при ескалиращо насилие

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (АП) — Най-малко трима души бяха убити и стотици пандизчии избягаха от основния затвор на Хаити след въоръжени банди щурмува оборудването през нощта.

Бягството от пандиза бележи ново дъно в низходящата серпантина на принуждение в Хаити и идва, когато банди откриват по-голям надзор върху столицата, до момента в който изпадналият в борба министър-председател Ариел Хенри е в чужбина, пробвайки се да завоюва поддръжка за Обединени Подкрепени от нациите сили за сигурност за стабилизиране на страната.

В неделя сутринта телата на трима души с огнестрелни рани можеха да се видят да лежат на земята на входа на пандиза, който беше необятно отворен, без защита панорама. Служителите в една полицейска кола, ситуирана отвън обекта, не споделиха какво се е случило.

Арнел Реми, юрист по правата на индивида, който управлява организация с нестопанска цел, която работи в пандизите, сподели в X, някогашен Twitter, че по-малко от 100 от близо 4000 пандизчии в заведението остават зад решетките....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР