ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри призова

...
ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри призова
Коментари Харесай

Премиерът на Хаити наруши мълчанието си, тъй като насилствени протести търсят свалянето му от власт

ПОРТ-О-ПРЕНС, Хаити (AP) — Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри прикани за успокоение в обществено послание рано в четвъртък след три дни на насилствени митинги, които са сковава страната с искане на оставката му.

Кратката тирада не успокои хилядите хора, ядосани и разочаровани от безмилостното гангстерско принуждение, задълбочаващата се беднотия и неналичието на идни общи избори.

„ Аз Мисля, че е настъпил моментът всички да обединим главите си, с цел да спасим Хаити, да създадем нещата по различен метод в нашата страна “, сподели Хенри, без да предлага детайлности.

Той прикани хаитяните да не гледат на държавното управление или на националната полиция на Хаити като на свои съперници. Тези, които избират насилието, разрушението и убийството на хора, с цел да вземат властта, „ не работят в полза на народа на Хаити “, сподели той.

Коментарите му идват, когато хиляди хаитяни се събират всекидневно тази седмица в градове и села в цялата страна, с цел да упорстват Хенри да се отдръпна,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР