Порше (Porsche) отчита ръст на продажбите си през фискалната 2022

...
Порше (Porsche) отчита ръст на продажбите си през фискалната 2022
Коментари Харесай

Производителят на Порше доставил близо 310 000 автомобила на клиенти


" Порше " (Porsche) регистрира растеж на продажбите си през фискалната 2022 година макар рецесиите в световен мащаб, които се отразяват на активността на немския производител на спортни коли, оповестява Българска телеграфна агенция.

Компанията е доставила 309 884 транспортни средства на клиенти в целия свят, което е покачване с 3 % по отношение на миналата година. 

Продажбите на пазара в Германия също се усилват с 3 % на годишна основа до 29 512 автомобила, а тези в другите европейски страни се покачват със 7 % до 62 685 транспортни средства. 

Броят на осъществените от " Порше " транспортни средства в Северна Америка остава без смяна по отношение на миналата година (79 260), на фона на проблемите с логистиката и доставките на части за производството на коли. 

На китайския пазар e отчeтен спад с 2 %. Там са доставени 93 286 автомобила на фона на рестриктивните мерки против разпространяването на КОВИД-19. 

" Основните провокации, които ни подложиха на тестване през предходната година, бяха породени от съветската военна инвазия в Украйна, нарушаването на веригите за доставки и продължаващата рецесия с доставките на полупроводници ", съобщи шефът по продажбите и маркетинга в   " Порше " Детлеф декор Платен.

Германският производител на първокласни коли, който е основан в Щутгарт, е част от автомобилостроителния колос " Фолксваген " (Volkswagen).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР