Порше обмисля сериозно дали да влезе във Формула 1, но

...
Порше обмисля сериозно дали да влезе във Формула 1, но
Коментари Харесай

"Порше" обмисля влизане във Формула 1

Порше " обмисля съществено дали да влезе във Формула 1, само че решението към момента не е взето, разгласи новият шеф на моторните спортове в компанията Томас Лауденбах.

Формула 1 се готви за промяна на разпоредбите един път през 2022 година, а по-късно и през 2026 година, когато немската компания е подготвена да влезе. Още преди месеци се твърдеше, че в случай че смяната в разпоредбите за 2026 година бъде утвърдена, " Фолксваген " ще влезе във Формула 1 с една от марките си - " Ауди " или " Порше ".

Лауденбах съобщи, че към този момент се водят договаряния сред " Порше " и Международната федерация по автомобилизъм (ФИА).

" Не е загадка, че мислим за Формула 1. Не е загадка, че приказваме с ФИА и че съществено обмисляме влизане в спорта. Но към момента няма взето решение. От това, което знам, доста неща вървят в вярна посока във Формула 1 - какъв брой важнa е електрификацията и електрическата част на задвижващата система. Искаме да забележим повече общоприети елементи в мотора, независимост за електрическите елементи. Много от нещата, които загатвам, може да се осъществен ", сподели шефът.

Лауденбах съобщи, че електрификацията е доста значимо изискване за компанията.

" Ако погледнете бъдещето и какво афишират производителите на коли, мисля, че е доста значимо Формула 1 да направи смяна към електрификация. Ясно е, че не може да се направи изцяло електрическо задвижване. Всички го знаем. Но би трябвало да има приоритет за електрическата част в задвижването. Важно е да се гледа и какво се случва на пътя ", сподели шефът.

Той изясни, че едно от значимите условия е намаляването на разноските: " Ако погледнем от позиция на PR, почитатели, рекламна стойност, Формула 1 е доста добра спрямо други серии. Няма подозрение. Но в това време се харчат доста пари. Така че друга значима точка е управлението на разноските. Може би най-важното нещо за производител на коли, което би трябвало да се извърши, с цел да има смисъл да влезеш. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР