Porsche ще отбележи 75-годишнината на първия си автомобил – роудстъра

...
Porsche ще отбележи 75-годишнината на първия си автомобил – роудстъра
Коментари Харесай

Porsche ще представи Vision 357 Speedster – електрически концептуален спортен автомобил

Porsche ще означи 75-годишнината на първия си автомобил – роудстъра Porsche 356 на Фестивала на скоростта в Гудууд, Англия през тази година. За да подчертаят значимостта на събитието, дизайнерите и инженерите на компанията са основали съвременна интерпретация на емблематичния състезателен автомобил с открит покрив за отдадените индивидуалисти. Новият Vision 357 Speedster е продължение на концепцията Vision 357, показана по-рано тази година, само че без покрив.

Докато купето Vision 357 е основано на Porsche 718 Cayman GT4 RS, новият Speedster води началото си от 718 GT4 e-Performance. Електрическата идея наследява шасито от 718 GT4 Clubsport в композиция с електрическите мотори и акумулатори от концепцията Mission R. Капакът и страничните елементи на каросерията на Vision 357 Speedster са украсени с логото „ 75 “ в символ на респект към годишнината на истинското Porsche 356. Техническите характерности на концептуалният автомобил не се прецизират.

Porsche Vision 357 Speedster има 20-инчови джанти от магнезиева сплав и капачки от въглеродни нишки, както и камери вместо странични огледала. Фаровете и задните светлини са гениално интегрирани в каросерията, а третата спирачна светлина е елегантно вградена във отвесните задни въздушни отвори.

Каросерията на Vision 357 Speedster е с двуцветна лакова скица, съчетаваща присъщите цветове Marble Grey и Grivelo Grey Metallic, комбинирани с акценти в Miami Blue по целия екстериор. Същите цветове са употребявани и за боядисването на впечатляващите джанти.

В салона има единствено ниска седалка за лидера с корпус от подсилена с въглеродни нишки, оборудвана със 6-точков защитен колан. Минималистичният салон е декориран от арматурно табло също от въглеродни нишки с транспарантен инструментален панел. Дръжките на вратите са сменени с ленти от плат, с цел да се понижи тежестта. Акцентите в цвят Miami Blue се простират в салона до някои от контролните уреди и кормилото.

След обществената поява на Фестивала на скоростта в Гудууд през тази седмица, Vision 357 Speedster ще бъде показан и в края на септември по време на Rennsport Reunion в Съединени американски щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР