Porsche се отказва от дизела - поне за момента. Производителят

...
Porsche се отказва от дизела - поне за момента. Производителят
Коментари Харесай

Porsche се отказва от дизела

Porsche се отхвърля от дизела - най-малко за момента. Производителят на спортни коли към този момент не предлага моделите си с дизелови мотори, а дали технологията ще се завърне след време, е мъчно да се каже.

Новината бе обявена първо от английските издания AutoExpress и Autocar, а по-късно доказана от представител на немската компания.

Компанията е спряла производството на Macan S Diesel на 15 февруари, а към този момент не предлага и Panamera 4S с подобен мотор. Брандът към този момент не продава и Cayenne с дизелов елемент.

" В момента, търсенето на дизелови мотори понижава, до момента в който ползата към модели с бензинови и хибридни мотори пораства доста. В светлината на тези данни и продължаващите съвещания с управляващите във връзка с поредна актуализация на програмното поръчителство, Porsche направи смяна в планирането на производството и го приключи за Macan S Diesel ".

Всъщност, същината на казуса лежи в новата процедура за тест на коли, както и в зараждащ се нов скандал с излъган програмен продукт, разяснява " Motoring ".

Германското Министерство на превоза е разкрило пет редици излъган код в софтуера на мотора на Audi, които доставят елементи и на Porsche. И това, както знаем, не е първият случай, в който производител от групата на VW се " дъни ". Затова ведомството е заплашило, че ще отнеме лиценза за продажба на Macan Diesel, което в действителност значи, че Porsche ще би трябвало да си откупи назад всеки един от моделите, продадени в Европа.

 Porsche дава обещание 400 км. пробег със заряд от едвам 15 минути
Porsche дава обещание 400 км. пробег със заряд от едвам 15 минути

Компанията даде елементи за бъдещия съперник на Tesla Model S - Mission E

Трябва да припоним още, че Porsche съди Audi за 200 милиона евро поради трилитровия дизелов мотор в Cayenne - заради същата причина.

Вторият огромен проблем са новите стандарти Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure (WLPT), които заменят досегашните. Новата процедура изисква всеки един модел да бъде тестват настрана с всеки един мотор в композиция с всяко едно равнище на съоръжение и съществени екстри.

Porsche не са единствените, които се отхвърлят да получат утвърждение по новия стандарт за модел, който се продава към този момент от години. BMW направи същото предишния месец със своя седан M3, като го смъкнаха от пазара, чакайки обновената версия.

Моделите с дизелови мотори дават отговор за едвам 15% от международните продажби на Porsche, като по-голямата част от тях са в Европа. Миналата година Оливър Блюм, CEO, съобщи, че " дизелът не е толкоз значим за Porsche ".

 Обновената Skoda Fabia се отхвърля от дизела (ВИДЕО)
Обновената Skoda Fabia се отхвърля от дизела (ВИДЕО)

На пазара е през втората половина на 2018 година след дебюта в Женева
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР