Porsche работи сериозно над плановете си за електрическо бъдеще, а

...
Porsche работи сериозно над плановете си за електрическо бъдеще, а
Коментари Харесай

Porsche инвестира 500 милиона евро, за да произвежда ново поколение спортни коли

Porsche работи съществено над проектите си за електрическо бъдеще, а последното огромно доказателство за това е инвестиция от 500 милиона евро, които ще бъдат вложени в завода в Цуфенхаузен. Сумата ще послужи за преправяне на фабриката и превръщането ѝ в център за производство на ново потомство спортни електрически коли.
`Porsche

Електрическите наследници на Boxster и Cayman ще бъдат сглобявани точно там, като се чака това да стартира още през идната година. Именно тогава в произвеждане би трябвало да влезе и електрическата версия на Porsche Macan, която ще се създава във фабриката в Лайпциг. От марката загатват, че реновирането на завода в Цуфенхаузен може и да се забави с към година заради композиция от механически проблеми и съгласуваност с другите марки под шапката на Volkswagen.

`Porsche

Според немските ни сътрудници от Automobilwoche, с изключение на Cayman и Boxster, оборудването ще бъде уместно и за производството на електрическото 911, което също се чака да дебютира в околните години. От Porsche възнамеряват електрическите коли да заемат една трета от продадените коли през 2025 година и две трети от всички продадени през 2030 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР