Porsche продължава да попълва най-новата си гама Cayenne с plug-in

...
Porsche продължава да попълва най-новата си гама Cayenne с plug-in
Коментари Харесай

2024 Porsche Cayenne S E-Hybrid

Porsche продължава да попълня най-новата си гама Cayenne с plug-in модели.

Тази година дебютира Porsche Cayenne S E-Hybrid 2024 като третия plug-in вид на кросоувър SUV на автомобилния производител. Когато дойде при дилърите напролет на годината, той ще раздели разликата сред Cayenne E-Hybrid и Cayenne Turbo E-Hybrid на 100 750 $, в това число 1650 $ такса за предназначение. Вариантът с фастбек купе коства 105 650 $.

 width=

Докато Porsche Cayenne S от 2024 година се радва на мотор V-8, моделът S E-Hybrid не го прави. Моделът S E-Hybrid сменя 4,0-литровия V-8 с двойно турбо с 3,0-литров V-6 с турбокомпресор и 130-киловатов електромотор. Комбинираната мощ на системата е 512 к.с. и 553 Нм въртящ миг, което е с 44 к.с. и 111 Нм повече от разновидността S с V-8 мотор.

С по-голямата мощ идва и по-голямата скорост, а Cayenne S E-Hybrid ще доближава от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от модела с бензинов мотор без пакета Sport Chrono. Porsche съобщи, че Cayenne S E-Hybrid може да изминава четвърт миля за 13,0 секунди, което е с една десета от секундата по-бързо от модела с V-8 мотор.

Подобно на другите plug-in Cayennes, 25,9-киловатчасовият акумулаторен пакет заменя досегашния 17,9-киловатчасов пакет. Porsche към момента не е оповестило оценки на пробега при електрическо шофиране, само че означи, че Cayenne S E-Hybrid има 11-киловатчасово бордово зарядно устройство за изменчив ток, което може да презареди батерията за към 2,5 часа в 240-волтов контакт.

Porsche е предоставило на Cayenne S E-Hybrid дълъг лист със общоприетоо съоръжение, в това число въздушно окачване с адаптивни амортисьори. Серийно се предлага друг комплект 20-инчови джанти, както и четворна изпускателна система с накрайници от матирана неръждаема стомана. Стандартните Cayenne S E-Hybrid ще бъдат със сребриста външна обшивка, до момента в който моделите Coupe се оферират общоприетоо с черна външна обшивка.

Вътре пасажерите ще намерят спортни предни седалки с електрическо контролиране в осем направления, пакет Sport Chronograph, който прибавя комутатор за режима на шофиране на кормилото, педали от неръждаема стомана и сребристо боядисани детайли. Ще се предлага и нова система за филтриране на въздуха, която да филтрира частиците и рисковите субстанции.

 width=

Източник: motorauthority
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР