Porsche поставиха пред себе си смел план за развитие и

...
Porsche поставиха пред себе си смел план за развитие и
Коментари Харесай

Porsche готви грандиозна промяна за 6 милиарда евро

Porsche сложиха пред себе си самоуверен проект за развиване и оповестиха, че в идващите четири години ще влагат над шест милиарда евро (7.5 милиарда долара) в електрификация, фокусирайки се както върху plug-in хибридите, по този начин и върху изцяло електрическите коли.

Главният изпълнителен шеф на компанията Оливър Блум разкри, че половината сума ще бъде предопределена за вложения в материали, а другата – в разноски за развиването на технологията и продуктите от гамата на Porsche. От втората част на огромната инвестиция единствено за развиването и разширението на седана Mission E ще бъдат оползотворени над 500 млн. евро.

Още почти един милиард ще бъде отдаден на електрификацията и хибридизацията на актуалната продуктова гама на Porsche. " Няколкостотин милиона " са предопределени за разширението на материалните бази и почти 700 милиона евро – за нови технологии, зарядни станции и " смарт " подвижност.

Амбициозният проект на Porsche ще отвори и спомагателни работни места, като единствено досега за работата върху Mission E са ангажирани 1 200 нови чиновници. Напълно електрическата спортна версия на Mission E ще се радва на 600 кс и ще разрешава ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди, както и пробег до 500 км с едно зареждане, което от своя страна ще лишава по-малко от половин час. Plug-in хибридът 911 пък се чака да излезе на пазара през 2023 година, само че от Щутгарт не се наемат с развиването на електрическа версия на именития автомобил най-малко в идващите 10 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР