Porsche планира да изкупи 50% от дейността на Red Bull

...
Porsche планира да изкупи 50% от дейността на Red Bull
Коментари Харесай

Porsche се връща във Формула 1 като ще придобие 50% от Red Bull Racing

Porsche възнамерява да изкупи 50% от активността на Red Bull във Формула 1, като желае да навлезе в спорта като производител на мотори през 2026 година Германският производител към момента не е оповестил публично решението си, само че правните документи, оповестени от комисията за защита на конкуренцията в Мароко, разкриват, че двете компании имат намерение да се обединят в границите на 10-годишно съглашение.

Сделката се състои от две елементи. Първата е основаването на взаимно дружество сред Red Bull и Porsche за основаване на нов мотор. Второто е придобиването от Porsche на 50% от Red Bull Technology, която е компанията, доставяща на Red Bull Racing болидите, както и елементи за спортния тим AlphaTauri. Autosport оповестява, че Porsche също ще получи и 50% в тима Red Bull Racing.

Red Bull Powertrains, подразделението за произвеждане на мотори на спортната

интервенция на Red Bull, ще създаде първия турбо-хибриден мотор на Porsche във Формула 1. Porsche и Red Bull се надяваха да потвърдят партньорството си по време на надпреварата в Австрия по-рано този месец (което се води домашно за Red Bull), само че към момента няма единодушие за новите правила за моторите за 2026 година Въпреки че към този момент разгласи желанията си да се причисли към спорта, компанията майка на Porsche Volkswagen не желае това да стане публично преди да бъдат оповестени разпоредбите за мотори, което би трябвало да стане преди октомври.
Реклама
Очаква се Porsche и Red Bull да разгласят публично желанието си за обединяване през идващите седмици. В момента Red Bull води в класирането при конструкторите пред Ferrari с 82 точки.
Audi също се включва
Audi също се чака да се причисли към спорта както като тим, по този начин и като производител на мотори, само че има намерение да купи действителен тийм, вместо да сътвори личен подобен. Компанията се опита да договаря с McLaren, чийто мениджъри в последна сметка взеха решение, че няма да продават. Главният изпълнителен шеф на Aston Martin Лорънс Строл пък сподели наскоро, че също е разговарял с Audi.

Най-вероятната цел на Audi е екипът на Sauber, който сега се състезава под марката Alfa Romeo за надзорен пакет акции или за цялата компания, като концепцията е след това да създава моторите си независимо.
Свързани публикации Renault навлиза на пазара на водородни коли 29 май 2022, 16:05 Electronic Arts изпревари Take-Two в наддаване за Codemasters 15 декември 2020, 10:37 Юбилейният сезон във Формула 1 носи още неясноти 15 март 2019, 13:41 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР