Porsche обяви, че ще инвестира около 24 млн. долара в

...
Porsche обяви, че ще инвестира около 24 млн. долара в
Коментари Харесай

Porsche инвестира $24 милиона в екологично чисти горива

Porsche разгласи, че ще влага към 24 млн. $ в създаването на е-горива, които са екологично чиста опция на бензина, съобщи CNBC. Това обаче не анулира задачата на компанията към 2025 година половината ѝ модели да са електрифицирани.

Ако те съумеят да произведат такова, това може да разреши на компанията да продължи да предлага марки икони като 911 с стандартен мотор с вътрешно горене, вместо да влага средствата в създаване на хибрид или електрически автомобил, който въобще не дава същото чувство на потребителите.

" Много желаеме в бъдеще да продължим да виждаме високооборотни или турбинирани модели като 911, които хората да могат да карат всекидневно, без да изхвърлят излъчвания от въглероден диоксид ", сподели шефът по проучванията в Porsche Михаел Щайнер.
 Bentley се отхвърля от своя V12 и минава към електрически автомобили, само че Porsche 911 остава правилен на бензина
Bentley се отхвърля от своя V12 и минава към електрически автомобили, само че Porsche 911 остава правилен на бензина

Луксозният производител пуска първи електрически автомобил през 2025 година

Подобно изобретение ще спести и милиарди за инфраструктура, тъй като екологичните горива ще могат да се възползват от съществуващите бензиностанции, вместо да се постанова вложението и чакането за различни източници за зареждане.

В създаването на такова гориво Porsche ще си партнира с поделението за възобновими енергийни източници на Siemens и други световни компании като AME и чилийската петролна ENAP. Инвестициите им включват и построяването на цех в Чили, който ще е първата индустриална мощ в света за създаване и произвеждане на синтетични климатично неутрални горива.

Прогнозата е той да стартира активност през 2022 година, като точно Porsche ще са главният консуматор на новото гориво, като в началото то ще се употребява в спортните им коли. Самата индустриална мощ ще се зарежда от възобновими енергийни източници, като това е измежду аргументите за избора на Чили като за местоположението ѝ.
 Porsche стана най-печелившата автомобилна компания в Европа
Porsche стана най-печелившата автомобилна компания в Европа

Само три производители съумяха да покажат облага за първата половина на годината

Производственият развой на екологичното гориво включва потреблението на водород, въглероден диоксид и доста вода. Въглеродният диоксид се филтрира от въздуха и се смесва с водорода от водата, с цел да се сътвори синтетичен метанол, именуван още " възобновим метанол ". Той, от своя страна, се преобразува в бензин чрез технологията MTG (Methanol to Gasoline), която е купена под лиценз от Exxon Mobil.

Така единствените излъчвания на колите ще са водородите, извлечени от въздуха за производството на горивото. Както всички мотори с вътрешно горене, вървящите на " възобновим метанол " ще се нуждаят от смазване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР