Porsche – една легенда на 70 години. През 2018 г.

...
Porsche – една легенда на 70 години. През 2018 г.
Коментари Харесай

70 години успех под знака на Porsche

Porsche – една легенда на 70 години. През 2018 година една от най-желаните марки спортни коли чества седмо десетилетие от стартирането на първия си модел - 356 „ № 1 “ Roadster. Той се появява на пазара на 8 юни 1948 година Това е денят, в който се ражда марката Porsche. Type 356 трансформира фантазията на Фери Порше за състезателен автомобил в действителност.

„ Неговата визия по това време въплъщава всички полезности, които и до през днешния ден дефинират марката ”, съобщи Оливър Блум, ръководител на Изпълнителния ръб на Porsche AG, на вчерашния новогодишен банкет в музея на Porsche. Представители на провинция Баден-Вюртемберг, както и от град Щутгарт и от света на политиката, стопанската система и обществото се причислиха към Porsche, с цел да отбележат началото на юбилейната година на марката под мотото „ 70 години спортни коли Porsche ”.

Вълнуваща история, белязана с доста триумфи

Историята на марката Porsche стартира през 1948 година Основата на автомобилния производител се гради върху делото на професор Фердинанд Порше - дело, което синът му Фери продължава. Фердинанд Порше основава пионерни нововъведения в автомобилната промишленост още при започване на предишния век.

През 1900 година той конструира електромобил със задвижване на главините на колелата, прочут като Lohner-Porsche, автомобил, върху който той по-късно ще базира първия в света пътнически автомобил със задвижване на всички колела. През същата година основава пример на хибриден автомобил с създаването на разбъркан бензиново-електрически силов елемент.

През 1931 година Фердинанд Порше основава лична инженерна компания. Автомобилът „ Берлин-Рим “, показан през 1939 година, е началото на неговата концепция за състезателен автомобил с марката Porsche, въпреки че фантазията му е осъществена от сина му Фери чак през 1948 година с модела Type 356.

Наследникът на модел 356 - Porsche 911, планиран от сина на Фери Порше Фердинанд Александър, най-сетне носи пробив на компанията като един от водещите производители на спортни коли в света, както от техническа, по този начин и от дизайнерска позиция. Porsche 911, показан на света за първи път през 1963 година, към този момент е създаван над милион пъти.

„ Въпреки че 911 е развиван непрекъснато през последните десетилетия и модернизиран неведнъж с нови, новаторски технологии, никой различен автомобил не е съумял да резервира истинската си същина по този начин, както 911 “, споделя Блум.

„ Всички модели на Porsche, разработвани в този момент или в бъдеще, са основани на този състезателен автомобил. Като перлата в короната на марката 911 се е трансформирал в спортния автомобил на фантазиите, спечелвайки сърцата на запалянковците по целия свят. “

Бъдещето на спортните коли Porsche към този момент наближава стартовата линия под формата на Mission E - първия първенец с напълно електрическо задвижване от Цуфенхаузен. Този концептуален автомобил съчетава присъщия прочувствен дизайн на Porsche, изключителна динамичност на задвижване и напредничава ежедневна функционалност. Моделът с четири порти и четири самостоятелни седалки обезпечава динамичност от над 440 kW (600 к.с.) и пробег от над 500 км, ускоряване от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3,5 секунди и време за зареждане от към 15 минути за 80% от нужната електрическа сила. Porsche са вложили към един милиард евро в този футуристичен план, създавайки над 1 200 спомагателни работни места единствено в седалището в Щутгарт-Цуфенхаузен, където ще се създава Mission E. „ Porsche постоянно ще си остане Porsche – водещата марка за извънредна спортна подвижност “ – акцентира Блум.

Porsche ще означи годишнината си с голям брой събития по целия свят. На 3 февруари ще бъде открита изложбата „ Ефектът Porsche “ в автомобилния музей Петерсен в Лос Анджелис. В Германия първата галерия „ 70 години спортни коли Porsche “ ще бъде открита от 20 до 31 март на форума DRIVE на Volkswagen Group в Берлин.

Музеят на Porsche също ще организира свои начинания по случай годишнината с огромна специфична галерия, която ще бъде открита на 9 юни. В същия ден Porsche ще предложения почитателите на спортните коли на своя „ Ден на споделеното прекарване “ във всичките си центрове по света.

През уикенда на 16-17 юни автомобилният производител ще предложения чиновници, жители на област Цуфенхаузен и евентуални клиенти навън тържество във и към музея на Porsche в Щутгарт.

 „ Фестивалът на скоростта “, който се организира от 12 до 15 юли на пистата Гудууд във Англия също ще означи годишнината, както и срещата със спортни коли „ Rennsport Reunion “ в Калифорния от 27 до 30 септември. Празненствата ще приключат със събитието „ Sound Night “, което ще се организира за първи път на Porsche Arena в Щутгарт на 13 октомври. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР