Поройният дъжд вчера отнесе улица Стефан Стамболов в Бистрица. Според

...
Поройният дъжд вчера отнесе улица Стефан Стамболов в Бистрица. Според
Коментари Харесай

Пороят отнесе улица в Бистрица

Поройният дъжд през вчерашния ден отнесе улица „ Стефан Стамболов ” в Бистрица. Според локалните хора казусът идва най-много от противозаконен градеж.

„ Това е единственото село в региона, в което се разреши изграждане на къща на средата на улицата. Съответно водата няма къде да се оттича ”, разяснява Мая Кръстева пред БТВ.

„ Безспорно имаме нелегално възобновяване на аграрен терен и това са следствията от дейностите на имотната мафия ”, съобщи кметът на Бистрица Николай Гюров.

По думите му естественото оттичане на деретата е прекосявало тъкмо в тази част. „ След смяна на отвесната планировка цялата вода е изкарана на улицата и от там тя се изля върху основната улица в Бистрица, където сега тече ремонт ”, означи той.

Кметът добави, че водопроводът в сектора е сменен, правата е газифицирана, а през вчерашния ден е почнало реденето на бордюри. До края на седмицата е имало график за асфалтиране на сектора, само че в тази обстановка не е ясно по кое време това ще се случи.

Щетите са за хиляди левове, занапред комисия би трябвало да открива какви са те.

Кметът се надява до края на седмицата да стартират дейностите по полагане на асфалта.

„ Дали ще има асфалт и той ще бъде отвеян от последващи порои, или ще е картината, която виждаме през днешния ден, разлика няма. Основната причина за положението на правата са тези безотговорни и искрено незаконни дейности ”, уточни обаче Гюров.

По отношение на противозаконния градеж той разяснява, че досега само е уволнен ръководителят на поземлената комисия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР