Поройният дъжд преди ден във Варна е наводнил и едно

...
Поройният дъжд преди ден във Варна е наводнил и едно
Коментари Харесай

Стояли ли са ученици в наводнени стаи при големия порой във Варна

Поройният дъжд преди ден във Варна е наводнил и едно от учебните заведения в града – постройката на Първа езикова гимназия, в която краткотрайно се обитават учениците от Средно учебно заведение „ Найден Геров”.

На фрагменти, снимани от самите деца, се вижда по какъв начин коридорите и класните стаи се трансформирали в локви, в които стъпват децата.

Появи се информация, че учениците не са били изведени незабавно от наводнената постройка, а са стояли вътре мокри няколко часа .

След потопа във Варна: Къщи без покриви

„ Пороят стана по време на огромното междучасие. Част от децата бяха на открито и ние ги прибрахме в постройката. Да, в действителност имаше наводняване, освен в стая 407, само че и в още няколко стаи. Веднага изведохме децата в сухи пространства. Имаше и мокри деца, само че нашата задача беше да ги опазим.

Става въпрос за деца 5 и 7 клас, бяха доста прочувствени и желаеха да си мокрят краката.

Не ги пуснахме да си вървят, тъй като на открито беше ужасно. Пускахме децата при появяването на родител в постройката на учебното заведение ”,

разяснява за „ Здравей, България” по NOVA Мария Несторова, шеф на Средно учебно заведение „ Найден Геров” във Варна.

„ Естествено, че децата можеха да се обаждат на родителите си. Няма по какъв начин да забраниш на едно дете да употребява телефон, това може да го твърди единствено човек, който не познава днешните деца “, безапелационна е тя.

Няма постъпили тъжби от страна на родители против учебното заведение. „ На смешка родители разказваха по какъв начин деца били ядосани, тъй като тяхната стая била суха и не сме ги местили и е трябвало да карат постоянни часове. Но това е в кръга на шегата “, изясни шефът.

Предстои оглед на вредите на учебното заведение и поправки.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР