Порой наводни улици, булеварди и подлези в Русе, закъсали са

...
Порой наводни улици, булеварди и подлези в Русе, закъсали са
Коментари Харесай

Порои наводниха Русе и Търговище

Порой наводни улици, булеварди и подлези в Русе, закъсали са доста коли. Това заяви шефът на противопожарната работа в града комисар Димитър Павлов.

За 40 минути този следобяд паднаха 29 л/кв. м, като продължава да вали, осведомиха от хидрометеорологичната станция. Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " Спасимир Димитров изясни, че шахтите не са съумели да поемат огромното количество вода. Павлов сподели, че екипите на противопожарната работа реагират на голям брой сигнали за закъсали коли, както и на тролей с пасажери. Той прикани водачите да не подхващат пътешестване в ниските сектори на града, където постоянно се получават големи локви при доста пороен дъжд. Заместник-областният шеф на Русе Валентин Колев изясни, че в девет села в района има отчасти нарушаване на електроподаването, като пет от тях са в община Две могили. Към момента няма сигнали за бедстващи или потърпевши хора.

Пороен дъжд с градушка затвори основна улица в Търговище, други замязяха на реки, има паднали дървета. Градушка с размери на грахово зърно валя в продължение на 4-5 минути над града, само че беше примесена с проливен дъжд и няма съществени провали. По време и малко след поройния дъжд, траял половин час, са измерени 26 литра на квадратен метър, сподели за Българска телеграфна агенция Красимира Стойчева, началник на Метеорологичната обсерватория в Търговище. В следобедните часове градушка с размери на лешник е паднала и над Омуртагско. Щетите по културите занапред ще се обясняват.

В Търговище след пороя има 40 см вода на бул. "Ал. Стамболийски ". Служители на Пътна полиция стопират прекосяването на коли по него и отклоняват придвижването до нормализиране на обстановката. Шахтите са отворени, само че не съумяват да поемат голямото количество вода, оповестиха от общинския пресцентър. Има аварирали коли на няколко улици, както и паднали дървета. Екипи на Община Търговище и полицията работят из целия град, с цел да стартира изваждане на закъсалите коли и премахването на съборените дървета след стихията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР