Порои, гръмотевици и градушки имаше днес на много места в

...
Порои, гръмотевици и градушки имаше днес на много места в
Коментари Харесай

Средиземноморски циклон удари България

Порои, гръмотевици и градушки имаше през днешния ден на доста места в страната. Валежите не престават. Близо 30 сигнала за наводнени домове и публични здания са получени след падналия проливен дъжд в Горна Оряховица. Сформиран е действен щаб, който незабавно е почнал работа по премахване на последствията от бурята. За обстановката е известен Областният шеф. В Горна Оряховица са пристигнали шефът на РД ПБЗН – Велико Търново комисар Красимир Кръстев и зам.-директорът гл. контрольор Станко Лазов, предава Нова тв.

„ В непрекъснат контакт сме и с кмета на Общината инж. Добромир Добрев и управлението на общината”, осведоми началникът на РСПБЗН – Горна Оряховица гл. контрольор Георги Тодоров.

Заедно със чиновниците на районната работа работят и екипи на Сектор „ Специализирани оперативни действия “ и доброволното формирование „ Раховец “ към Община Горна Оряховица. На терен са 3 автомобила с екипи от РСПБЗН, 2 екипа от бранш „ СОД “ и един екип от Общината. Работи се с всичката налична техника по отводняване и премахване на последствията от бурята.

„ Приоритетно са отводнени публични здания – детски градини, ЦНСТ, Градски хали, Киното, районно управление (на МВР). Работата на екипите по отводняването продължава по сигнали, подадени от жители. Екип на СОД е оказал помощ на бедстващо семейство с дребни деца по пътя за Козаревец. За благополучие по време на бурята няма потърпевши хора и невъзвратими вреди. Овладяна е обстановката след пороя”, сподели още гл. контрольор Георги Тодоров.

Началникът на РСПБЗН посочи, че при сходен пороен дъжд, работата на екипите стартира откакто се успокои времето.

„ Не е допустимо да се работи до момента в който се излива пороя. Затова и молим към жителите да подават сигнали, откакто отмине дъждът”, добави гл. контрольор Тодоров.

Средиземноморският циклон “Генезис”, който минава над Балканите, стовари цялата си мощност върху Северна и Централна Гърция. В обществените мрежи се появиха зрелищни клипове на градушки, свлaчища и местни наводнения. Гръмотевичните стихии бяха още по-разрушителни в Албания, където оставиха елементи от столицата Тирана без ток и взеха 1 жертва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР