Пороен дъжд се изля почти през целия ден в Истанбул.

...
Пороен дъжд се изля почти през целия ден в Истанбул.
Коментари Харесай

Бурята в Истанбул причини смъртта на един човек

Пороен дъжд се изля съвсем през целия ден в Истанбул. Валежите в турския мегаполис бяха придружавани от мощен вятър и стихия с мощни гръмотевици, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Новинарската организация Демирйорен хабер ажансъ добавя, че бурята е повалила в квартал Кяътхане дърво, което затрупало 20-годишен пощальон с мотоциклет, който минавал оттова по това време. Тежко ранен, младежът бил откаран в болничното заведение, само че умрял. 

От преваляванията се е срутила подпорната стена на едно учебно заведение в квартал Багджълар. Учениците са били евакуирани, с цел да не пострадат. 

В различен квартал - Еюпсултан, дъждът залял редица паянтови къщи, които се срутили. 

В Мраморно море са се образували 5-метрови талази.

Водата заляла част от крайбрежния път в региона на Бакъркьой на европейския бряг на Истанбул, който бил блокиран за придвижване.

Десетки транспортни средства били потопени до половината във вода и получили повреди, а водачите претърпели сложни моменти. Спирките на градския превоз се задръстили от хора заради блокирани сектори по автобусните и трамвайните линии.  

В квартал Бююкчекмедже на европейския бряг на Истанбул доста улици са се трансформирали в езера. 

Екипи на пожарната и на истанбулската огромна община през целия ден организираха акции за избавяне на хора и коли на разнообразни места в мегаполиса, като изпомпваха водата от улиците и от залетите с вода обекти.

От метеорологичната работа оповестиха, че през идващите дни се чака прекъсване на преваляванията. 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР