Пороен дъжд наводни улиците на София този следобед. Някои квартали

...
Пороен дъжд наводни улиците на София този следобед. Някои квартали
Коментари Харесай

Пороен дъжд наводни София и остави квартали без ток

Пороен дъжд наводни улиците на София този следобяд. Някои квартали останаха без ток поради преваляванията и гръмотевичната стихия. Непроходими бяха улиците в южните квартали - Бистрица и Симеоново. Центърът на София също се наводни, с изключение на по улиците вода имаше в магазини, заведения за хранене и изби.

Вижте повече от директното включване на Карина Караньотова:

София

В София обстановката към този момент се възстановява след поройния дъжд, който се изля този следобяд и провокира съществени проблеми.

В Столичната община пожарната се е отзовала на 40 сигнала завирявания, паднали клони и къси съединения в електрически табла.

Прекъсване на електрозахранването имаше в кварталите Железница, Бистрица и Люлин. От ЧЕЗ активизираха спомагателни екипи, само че обясниха, че не могат да отстраняват повреди по време на гръмотевични стихии от ограничения за сигурност.

Към този час има единствено единични сигнали за проблеми с електрозахранването.

Нивата на реките са едва нараснали, само че се оттичат без заплаха от преливане.

Язовирите в региона се изпускат следено.

Пикът на бурята в София беше към 15 ч. Мълния падна върху трафопост на бул. „ Константин Величков “.
 Мълния възпламени трафопост в София Мълния възпламени трафопост в София
Гръмотевица е паднала върху трафопост на кръстовището на бул. "Константин Величков " и улица "Симеон " в София и е провокирала пожар, оповестява БНР....

За броени минути неотдавна ремонтираната улица " Солунска " се трансформира в река, а съвсем всички магазини в близост се наводниха. Търговците с изключение на вода, чистеха пръст, пясък, тиня и листа.

Час след проливния дъжд екипите на спешното звено съумяха да отпушат проблематичната шахта станала причина за наводнението по ул. " Солунска ".

Общо шест екипа на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столичната община правят обходи и реагират на сигнали. Най-много сигнали за завиряване на улици имаше в регионите " Витоша " и " Илинден ". Наблюдават се и сериозните места на реките.

Проблеми с отводняването имаше и на градинката пред Кристал - един различен неотдавна приключен обект.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР