Порнозвездата Сторми Даниелс ще трябва да плати на бившия президент

...
Порнозвездата Сторми Даниелс ще трябва да плати на бившия президент
Коментари Харесай

Порнозвездата Сторми Даниелс загуби делото срещу Тръмп

Порнозвездата Сторми Даниелс ще би трябвало да заплати на някогашния президент Доналд Тръмп близо 300 000 $ за адвокатски възнаграждения, откакто федерален апелативен съд отхвърли настояването ѝ да анулира решение на по-долна инстанция по несполучливия ѝ иск за клюка против него.

Решението от петък, с което Тръмп се похвали в изказване, оповестено в понеделник вечерта, евентуално поставя завършек на траялата години наред правосъдна омраза сред Даниелс и някогашния президент, обвързвана с изказванието ѝ, че са правили секс за една нощ през 2006 година

В тази омраза и двамата им някогашни юристи бяха наказани за тежки закононарушения, свързани с последствията от нейното изказване. Тръмп отхвърля да е правил секс с актрисата от продукциите за възрастни, написа life.dir.bg.

Преди дни тя показа, че ще влезе в пандиза, само че няма му заплати и цент. След това Даниелс оповестено в Twitter изказване като съобщи, че някогашният държавен глава на Съединени американски щати е спечелил делото " по фиктивен симптом ", защото тогавашният ѝ юрист Майкъл не е подал навреме съобщение за обжалване по делото за клюка.

This is my statement.
— Stormy Daniels (@StormyDaniels)

В решението си от петък Окръжният апелативен съд на Съединени американски щати за 9-и окръг съобщи, че не е способен да прегледа жалбата на Даниелс по въпроса за адвокатските възнаграждения, защото тя не е подала уведомление за обжалване в границите на 30-дневния период от решението на федералния арбитър, с което се присъждат възнаграждения на Тръмп.

Апелативният съд също по този начин съобщи, че същият арбитър вярно е присъединил още 1000 $ наказания против Даниелс в същото решение, с което е присъдил адвокатски възнаграждения на Тръмп.

В понеделник бизнес магната дефинира решението на 9-ия правосъден окръг в негова изгода " тотална и цялостна победа и опрощение за и от мен " и повтори изказванието си, че не е правил секс с русокоската.

" Съдебният развой беше чисто политически трик, който в никакъв случай не трябваше да стартира или да се позволява, и съм удовлетворен, че моите юристи съумяха да го доведат до сполучлив край, откакто съдът изцяло отхвърли нейната тъжба ", съобщи Тръмп. " Сега ми остава единствено да изчакам всички пари, които тя ми дължи. "

Случаят води началото си от есента на 2016 година, когато Тръмп е претендент за президент, а тогавашният му персонален юрист Майкъл Коен заплаща на Даниелс 130 000 $ в подмяна на единодушието ѝ да мълчи за изказванието си, че е правила секс с Тръмп. Когато по-късно Коен се призна за отговорен за федерални закононарушения, които включват нарушавания на разпоредбите за финансиране на предизборни акции, свързани с заплащането, той съобщи, че е платил парите на Даниелс по напътствие на Тръмп.

През 2018 година Даниелс съди Тръмп, когато той беше президент, като искаше да анулира съглашението за неразкриване на информация с Коен. Макар че по-късно Тръмп се съгласи да не ползва съглашението, през 2020 година арбитър му подреди да заплати на Даниелс повече от 44 000 $ за правосъдните ѝ разходи по това дело.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР