Времето в Обединеното кралство: Метеорологичната служба издава жълто предупреждение за вятър, тъй като се прогнозират пориви от 65 мили в час, които ще разрушат бреговата ивица

...
Поривите на вятъра могат да достигнат скорости до 65 мили
Коментари Харесай

Поривите на вятъра могат да достигнат скорости до 65 мили в час по откритите брегове и по-широко около 34-40 мили в час навътре.

Наред с „неподходящите за сезона ветровити условия“ ще има дъждове и „по-продължителни периоди на дъжд“, каза метеорологичната служба.

Той добави: „Най-силните ветрове вероятно ще засегнат крайбрежните райони на Ирландско море от рано сутринта, постепенно се насочва на юг и изток и се разпространява във вътрешността, така че до следобед бреговете на Ламанша също ще видят някои много ветровити условия.

„Широко във вътрешността на страната пориви от 35-40mph са възможно, с риск от 45-50 мили в час, особено в части от Южен Уелс и югозападна Англия."

Междувременно жълто предупреждение за дъжд е в сила в цяла Северна Ирландия в събота до обяд.

Има малка вероятност домове и предприятия да бъдат наводнени и може да има трудни условия за шофиране, каза метеорологичната служба.

Вероятни са пориви от 30-35 мили в час, докато скорост на вятъра до 50 мили в час също може да удари на изток близо до крайбрежните райони.

Говорителят на Met Office Никола Макси каза, че в Англия и Уелс високите скорости на вятъра са „по-голямото безпокойство“ и могат да бъдат „доста въздействащи“ за летовниците, къмпингуващи и каравани близо до морския бряг.

Прочетете още:
Туристите от гореща вълна удариха Европа на почивка в Обединеното кралство, за да се насладят на лошо време
„Малък шанс“ за гореща вълна това лято, казват експерти

Тя каза : „Системата с ниско налягане се отблъсква от Атлантическия океан. И така, навлиза в западната част на пресичането на Обединеното кралство, да речем, от Атлантическия океан, изтласквайки се към източната страна, докато минаваме през събота и се изчиства до момента, в който стигнем неделя.

„Неделята вероятно ще бъде по-дъждовен ден, не толкова много слънчево греене, има шанс да има малко слънчево греене за юг и югозапад и при това слънчево греене ще се чувства по-топло, но все още вали наоколо."

Защо времето е такова толкова ужасно?

Предупрежденията идват, след като части от североизточна Англия бяха засегнати от между 25 и 30 mm (около един инч) дъжд в сряда, докато районите в Лондон видяха около 20 mm (три четвърти от инча).

Приблизително квадратна миля в Уембли, северозападен Лондон, остана под наводнения с дълбочина 1 метър, като пожарникарите бяха извикани да спасят мъж от микробус и да евакуират 19 души.

Изображение: Хора играят сред вълните на Chiswell Beach в Дорсет

Агенцията по околната среда получи 21 сигнала за наводнения в Англия в четвъртък, включително в райони на Дорсет, Нортъмбърланд, Съфолк и Есекс.

След влажното начало на месеца, синоптиците очакват времето да се подобри през втората половина на следващата седмица.

Заместник-главният метеоролог на Met Office Стивън Кийтс каза: „За втората половина на следващата седмица има някои сигнали за изместване на струйната струя, което може да позволи високо налягане за изграждане на южните райони на Обединеното кралство, което увеличава вероятността от по-сухо време, поне за известно време.

„Въпреки това, в този диапазон подробностите са доста несигурни и все още има шанс дъжд към районите по на север. Както винаги, подробностите ще станат по-ясни с по-кратко време за изпълнение."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР