Поредното разочарование за Доминик Тийм през настоящата тенис година вече

...
Поредното разочарование за Доминик Тийм през настоящата тенис година вече
Коментари Харесай

Крах за бившия финалист: Тийм бе предприел обрат от 0:2, но се препъна в 5-сетова драма

Поредното отчаяние за Доминик Тийм през актуалната тенис година към този момент е реалност, откакто австриецът беше покрай това да направи цялостен ремонт в откриващия си мач на Ролан Гарос, само че напусна шампионата още на старта. Бившият повторен финалист в Париж имаше задачата да срещне експерта на землена настилка Педро Качин, от който към този момент беше губил един път на равнище Чаланджър, като през днешния ден това се случи и в Големия шлем, откакто аржентинецът изпусна задатък от 2:0 сета, само че в последна сметка повали тогавашния номер три след близо 4-часова драма на корта - 6:3 6:2 6:7(1) 4:6 6:2. За 64-ия на планетата във втория кръг на шампионата следва да срещне 15-ия подложен Борна Чорич, който се нуждаеше от също толкоз време на корта, с цел да потегли сполучливо във френската столица.

Тийм още с представянето си в началните минути на конфликта загатна, че се нуждае от време за акомодация към изискванията на корта, като допускаше несъразмерен брой грешки в подготовката си за завършващ удар и на бърза ръка съобщи подаването си. Постепенно австриецът откри ритъма в играта си и скоропостижно паритетът в резултата се завърна, но подемът в дейностите на двукратния финалист се оказа прекомерно къс и грешките в представянето му взеха връх над него, при което Качин осъществя съдбоносен пробив в осмия гейм, с цел да се поздрави с триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част проблемите за тогавашния номер три се задълбочиха още повече, откакто той постоянно бъркаше рутинни топки или даже не намираше центъра на ракетата си и латиноамериканецът без да чака втора покана, поведе с пробив. Последваха минути на предимство от страна на сервиращите, преди да бъдем отведени до седмия гейм, когато Тийм на процедура беше зарязан и от началния си удар, до момента в който Качин беше безукорен при размените от главната линия и дублира преднината си в общия резултат на срещата.

В началото на третия сет Доминатора показва смяна в позицията си на корта, като все по-често навлизаше във вътрешността в корта и опитваше да поставя несвоевременен завършек на разиграванията, търсейки печелившо отиграване, и тактическият му план сработи, при което той поведе с пробив. Преднината на международния номер 92 обаче не устоя дълго и скоропостижно аржентинецът навакса пасива си, само че все пак, то трагичните събития занапред предстояха. Първоначално Тийм пропусна сетбол на ретур и в идния си гейм на сервис, траял 15 минути, позволи да бъде продънен след нова порция от неточности, но някогашният първенец от US Open съумя по извънреден метод да се абстрахира от случилото се и посредством рибрейк оцеля в мача, като в последвалия тайбрек засвидетелства най-хубавото, на което е кадърен, и удължи престоя си на корта.

Австриецът пък очевидно се почувства безпределно въодушевен от стореното и при започване на четвъртата част играеше тенис като от най-хубавите си дни в кариерата, с цел да осъществя два следващи пробива. Все отново драмата още веднъж откри място на корта, откакто Качин отхвърли да се съобщи без борба и избави четири сетбола, връщайки единия си брейк пасив, но Тийм не позволи да изгуби напълно задатъка си и изпрати мача в заключителната му фаза.

С настъпването на решителния пет сет, в който по всичко личеше, че психическото преимущество е на страната на двукратния финалист в шампионата, то той инкасира серия от неточности, които бяха подбудени от желанието му да е нападателен, и аржентинецът се снабди с преднина от пробив. Оттам насетне ритъмът за тогавашния номер три се изгуби напълно, като той мъчно сдържаше разочарованието по лицето си и спадът в представянето му го води до това да загуби подаването си на още два пъти, до момента в който Качин остана задоволително невъзмутим, с цел да постави точка на разногласието в следващата 5-сетова борба на Ролан Гарос през днешния ден.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР