Поредно умишлено посегателство над електроенергийно съоръжение, собственост на ЧЕЗ Разпределение

...
Поредно умишлено посегателство над електроенергийно съоръжение, собственост на ЧЕЗ Разпределение
Коментари Харесай

Умишлен пожар едва не оставил половин София без ток

Поредно съзнателно посягане над електроенергийно оборудване, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение България, още веднъж сложи под риск електрозахранването на столицата. Неизвестни лица проникнаха в колектор тази нощ, разрушиха стена, и за кражба възпламениха кабел 110 киловолта на компанията, детайл от основно значение за сигурността на услугата в София, оповестиха от пресцентъра на сдружението.

В момента електропродаването на огромна част от столицата е обезпечена едностранно – кварталите Света Троица, Зона Б 19, Банишора, Разсадника, Зона Б5, Зона Б 18, Илинден, Фондови жилища, Сердика, Факултета, Красна поляна и Западен парк. Това са единствено директно засегнатите квартали. Повреденият кабел обезпечава различна връзка за няколко подстанции, т.е. липсва една опция за зареждане и на доста други региони в София.

Това е вторият случай, развалил един и същи кабел от началото на изключителното състояние. В миг, когато целият управителен запас и чиновниците на компанията поставят неимоверни старания да подсигуряват сигурността на електрозахранването на хората, които работят и учат от у дома, трети лица подлагат под риск надеждността на доставките на електрическа енергия в огромна част от столицата. През март незнайни лица разрушиха непристъпен колектор на компанията и възпламениха същия кабел. Кризисен щаб на сдружението провежда ремонт, само че единствено месец по-късно кабелът е развален на друго място. Обявеното изключително състояние основава изключителни усложнения за осъществяване на сходни поправки, тъй като за тях има потребност от спомагателни експерти, каквито има доста малко в Европа.

При предходния случай компанията сътвори проект за зареждане на потребителите посредством уреди приблизително напрежение при възможни последващи изключителни обстановки. За похищението тази нощ ЧЕЗ Разпределение осведоми Министерство на вътрешните работи и Пожарна сигурност и отбрана на популацията. Компетентните органи потвърдиха, че пожарът е тенденциозен. Стартирано е следствие от органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР