Поредно смущаващо насилие над животно. Мъж простреля с пушка и

...
Поредно смущаващо насилие над животно. Мъж простреля с пушка и
Коментари Харесай

Насилие: Мъж простреля с пушка и уби домашната котка на свои съседи

Поредно смущаващо принуждение над животно. Мъж простреля с пушка и умъртви домашната котка на свои съседи, оповестява Българска национална телевизия. Случаят е от бургаското село Извор. 

Гергана Иларионова сее цветя в градината си, когато чува изстрели от прилежащата къща. Съседът обяснил, че котката влезнала в двора му, а имал кучета и му пречела. " За да не лаят кучетата избираме да го убием, в сравнение с да го изгоним. Той забележки не прави, той си работи, това не е първата котка, която е убивана от него, само че просто нямаше по какъв начин да се потвърди ", добави Гергана Иларионова.

След сигнал в полицията мъжът е арестуван. " Оръжието е конфискувано - въздушна пушка. От заключението на балистичната експертиза ще стане ясно дали този тип оръжие предстои на регистрация ", съобщи гл. контрольор Мария Атанасова, Четвърто РУП-Бургас.

" Най-малкото да си вземе поука да спре да убива животните. Защото животното е беззащитно, то се убива най-лесно ", сподели още Гергана Иларионова.

Районната прокуратура в Бургас ще проверява случая. За ликвидиране на животно законът планува отнемане от независимост от 2 до 4 години и санкция до 5000 лв..


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР