Поредно съоръжение за инвалиди се ползва от граждани без видими

...
Поредно съоръжение за инвалиди се ползва от граждани без видими
Коментари Харесай

Люлка за инвалиди се радва на нездрав интерес. Редно ли е? СНИМКА

Поредно оборудване за инвалиди се употребява от жители без забележими увреждания. За това алармира свидетел във Фейсбук.

Мъжът твърди, че люлка за хора в неравностойно състояние бива употребена от здрави възрастни и деца. Той споделя и фрагменти от случката, на които виждаме човек, който се радва на площадката.

Приспособленията са построени и за инвалидизираните деца, а в случай че бъдат счупени кой ще ги поправи? За други жители проблем няма - дано хората се забавляват.

Припомняме, че преди дни във Велико Търново имаше подобен случай. Жители на града използваха люлка за инвалиди, а фрагментите споделени в мрежата провокираха всеобщо неодобрение. Което има своя аргумент. Местата за отдих, а и институциите в страната не всеки път са социализирани за потребностите на инвалидите. Това прави сходни уреди още по-ценни.

Въпрос на образование ли е да пазим основаното или проблем няма? Тази полемика се развихря под фотографията от столицата. Вижте мненията на част от жителите:

" Това е най-редовно! Обяснихме на децата,че не е за тях и ще го счупят, а едното отиде да се оплаче на майка си. Майката пристигна и чупеше стойки. Отговори,че проблем не вижда, щом върху люлката има 10 деца.

Щом пристигна дете с инвалидна количка, щяла да каже да се оттеглен. Е какво повече да приказваш с подобен човек!? А единствено в допълнение да кажа, че моето дете и нейната другарка ни извикаха да създадем забележка.

Значи едните знаят и схващат за кого е предопределена, а другите не. Съответно стигаме до възпитанието и образеца,а фотографията е показателна за образеца. ", написа Ина Захариева.

" Аз виждам всякога такива човеци и смъмрям и ме гледат неприятно ", счита Катя Г.

" И на 30 години, и на 40 човек желае да си подивее. По-добре на люлка, в сравнение с с пиянство и дрога.. ", прибавя Виктор З.

" Оставете хората да се радват..... Не хора като тези унищожават паркове и площадки ", написа Николай Б.

Снимка: Александър Ненкове

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР