Поредно съдебно заседание по делото срещу четиримата български граничари, обвинени

...
Поредно съдебно заседание по делото срещу четиримата български граничари, обвинени
Коментари Харесай

Съдът в Турция отново ще заседава по делото срещу българските граничари

Поредно правосъдно съвещание по делото против четиримата български граничари, упрекнати за гибелта на турски нарушител е планувано през днешния ден в Къркларели. Очаква се да са направени документи, по отношение на решението на магистратите за търсене на граничарите с алена бюлетина от Интерпол. Защитникът им Джошкун Молла разясни:

„ На последното дело бяха дадени някакви решения за осъществяването на алените бюлетини и чакаме да бъдат изпълнени. Съдът още не беше подготвил изискващите документи и по тази причина се отсрочи делото. После, допускам ще ги изпратят до Министерството на правораздаването на Република Турция, от където ще се дефинира дали да се изпращат или не към Интерпол "

Процедурата продължава със питане от страна на Интерпол към страната, в която се намират подсъдимите.

„ Иска се и нейното мнение. Ако българското Министерство на правораздаването го утвърди, тогава могат да се изкарат тези бюлетини “

Според Джошкун Молла настояването няма да бъде признато от българската страна. Гранични чиновници - Михаил Цонков и сътрудниците му Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, са упрекнати за гибелта на турски риболовец заради немарливост. Инцидентът е от 2008 година, край Резово. Процесът против четиримата се води задочно от 2019 година, напомня БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР