Поредно посегателство бе извършено в нощта на изборите срещу кандидата

...
Поредно посегателство бе извършено в нощта на изборите срещу кандидата
Коментари Харесай

Опитаха да убият кандидат-кметица в Пиринско СНИМКИ

Поредно посягане бе осъществено в нощта на изборите против претендента за четвърти мандат за кмет на дупнишкото с. Крайници Мариана Димитрова. Има обвинен и арестуван млад мъж от селото по случая, написа struma.bg.

Докато се броели бюлетините в секциите в селото, някой хвърлил буркани, цялостни с машинно масло, в двора на М. Димитрова. Най-вероятно запалителната течност е хвърлена за да бъде запалена късно през нощта, разясняват съседи.

Това е третият опит за заплашване на Димитрова да се откаже от конкуренцията за кмет на селото.

“Струма” напомня, че през лятото на два пъти тя намираше заплашителни писма, оставени на входната врата на парцела й. При втората вандалска демонстрация бяха изкоренени цветя в добре подредения й двор. Къщата й беше намазана с червеникава багра. След двата случая на заплашване М. Димитрова сложи видеокамери на входната врата на двора на къщата си. От видеокамерите се конфискувани фотоси на мъж, който хвърля буркан с течност.

Като се прибрала у дома след изборния ден, Димитрова видяла, че дворът бил целият в стъкла и миришело на машинно масло. По плочките и по къщата има петна от запалителната течност. Веднага алармирала полицията в Дупница. Пред дознател тя споделила, че е получила опасност от млад мъж преди няколко дни, че ще й се случат още неприятни неща. Заподозреният е арестуван в РУП – Дупница.

По предходните два случая на закани към момента няма резултат от дейностите на полицията.

Вчера кореспондент на “Струма” се опитал да се свърже с М. Димитрова по телефона, само че беше изключен.

В неделя тя е събрала над 40% от вота на гласувалите за кмет на селото и отива на балотаж с втория Божидар Михайлов от Политическа партия ГЕРБ, който има със 104 гласа по-малко.


Следите от запалителната течност по дома на М. Димитрова
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР