Поредно отвратително престъпление - изверг е нарязал с макетно ножче

...
Поредно отвратително престъпление - изверг е нарязал с макетно ножче
Коментари Харесай

Георги Георгиев за момичето с 400 шева: Подобни случаи не са семейни въпроси, цивилизационни са


" Поредно непоносимо закононарушение - изрод е нарязал с макетно ножче 18-годишно момиче в Стара Загора. Обръснал ѝ е принудително главата, счупил ѝ носа, пребил я е, цялата е в прорезни рани. Лекарите са създали 400 шева на раните ѝ. Това е още един случай на домашно принуждение. Всеки идващ е по-брутален. Кара те да останеш безгласен. Да се чувстваш безпомощен. Дори и да си мощен мъж или жена ", написа във Фейсбук Георги Георгиев. 

В обявата си той приканва да се реагира обществено, шумно, твърдо и с цяло гърло всякога след всяко следващо закононарушение.

" Не единствено поради жертвите. А поради нас самите. За да покажем, че в нашето общество има нулева приемливост към домашното принуждение. Че е неприемливо и е голям проблем в България. За да държим сметка на институциите да си свършат работата - служителите на реда, прокурорите, съдиите ", написа още Георги Георгиев. 

Той споделя още, че неотдавна мъж писал под негова обява за следващото образование, което провежда. В коментар той се карал на Георгиев за какво работи по тематиката и се меси в фамилните въпроси. " Не са фамилни, господине, скъпи съгражданино, цивилизационни са ", безапелационен е Георгиев. 

В четвъртък Общинският съвет гласувах нарастване на броя на безплатните услуги по Правната клиника против домашно принуждение, основана с Фондация " Асоциация Анимус ". 

" Увеличение с 50%. Не от хубаво го гласувахме. Защото за една година имаме 97 случая в София и се изчерпа лимитът. Точно по този начин - от август 2022 до август 2023 година 97 дами са потърсили и получили безвъзмездна адвокатска помощ или консултация с психолози по общинската стратегия от " Фондация Анимус ". Издадени са десетки ограничаващи заповеди ", напомня Георгиев.

Той е безапелационен, че закононарушенията би трябвало да бъдат наказвани. " За да не се трансфорат в предписание. Съдиите би трябвало да ползват закона в цялата му суровост. Защото той с изключение на писмен знак, има и дух. И в случай че не го знае някой, би трябвало да си нареже дипломата с макетно ножче на 400 части! А в случай че си мисли още, че е прав, да я скрепи след това с 400 шева! ", гневи се още Георги Георгиев.

Снимка: БТА

По тематиката коментар даде и депутатът от ПП-ДБ Христо Петров в студиото на. 

" Тази гнусота - да обезобразиш жена с макетно ножче, е окачествена като лека телесна щета. Може би тези, които постановяват такива решения, биха разсъждавали по различен метод, в случай че преживят нещо сходно. Това, което ние можем да вършим, е да приемем закони. Приехме Закона за отбрана от домашно принуждение преди dwe седмици. Той се точи от години ", посочи Петров.

" Срам ме е да приказвам за това. Иска ми се да направя доста неща. Много ми е мъчно да приказвам на тази тематика, имам три дъщери. Доста думи бих намерил за този мъж, само че не мога да ги кажа. Този човек не е израснал в Център за настаняване от фамилен вид или дом за сираци. Той е на независимост. Видях, че си е татуирал надписа " Свобода или гибел ". Много забавно хората, които са носили знамето с този надпис, какво биха му казвали и по какъв начин биха постъпили с него, в случай че го видят. И позволявам по какъв начин ", сподели още депутатът от ПП-ДБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР