Поредно нападение от глутница бездомни кучета в София – като

...
Поредно нападение от глутница бездомни кучета в София – като
Коментари Харесай

Майка и дете бяха нападнати от глутница кучета в София

Поредно нахлуване от глутница бездомни кучета в София – като по знамение потърпевши няма, а майка и детето ѝ се разминават единствено с нерешителност.

Инцидентът става на метри от вкъщи на Невена Николова, до момента в който прибира дъщеричката си от детска градина. „ Движехме се умерено по тротоара, когато ненадейно ни атакува глутница нападателни, озверели кучета. Бяха 7-8 огромни кучета. По никакъв метод не сме ги провокирали. Тя изпадна в смут, пищеше. Аз я държах с едната ръка, пробвах се да е зад тила ми, с цел да я предпазя от кучетата. С другата ръка се пробвах да ги отпъдя”, описа майката.

За да се спасят, излизат пътното платно. „ Бяхме изложени на риск да ни блъснат преминаващите коли, само че мисля, че единствено тези преминаващи коли ни избавиха от кучетата, които не посмяха да ни последват на пътното платно”, добави Невена Николова.

Като по знамение и двете са невредими. „ Физически не сме потърпевши, само че преживяхме психическа контузия, боязън и шок”, сподели майката.

Невена незабавно подава сигнал на 112. От „ Екоравновесие” вършат 4 поредни инспекции, само че не съумяват да открият кучетата.

При петата инспекция са открити. Според протокола обаче не били нападателни. Кастрирани са и са върнати назад в квартал „ Борово”.

Без особени компликации екипът на bTV също откри четириногите. Други хора от квартала също споделят, че животните от време на време са нападателни. Критерии кое куче е нападателно на процедура няма.

„ Имаме подозрения, че въпросните кучета се отглеждат в градежи и биват пускани в късните времеви пояси. Ако се окаже, че са безстопанствени - нападателните животни ще бъдат хванати от нас и ще бъдат настанени в подслон за отглеждане”, означи шефът на „ Екоравновесие” Веселин Асенов.

От сдружението дадоха обещание да заловят кучетата и да бъдат настанени в подслон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР