Поредно нападение над лекар - този път в спешния център

...
Поредно нападение над лекар - този път в спешния център
Коментари Харесай

Нападнаха медици от Спешна помощ в Самоков заради починал мъж

Поредно нахлуване над доктор - този път в незабавния център в Самоков. В събота вечерта петима мъже нахлуха в болничното заведение, с цел да се саморазправят с медици.
“Става дума за нахлуване над доктор, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други медицински сестри”, описа доктор Ивелина Трендафилова, шеф на "Спешна помощ " в Самоков.
Пред NOVA нападнатият доктор описа, че пациентът е бил докаран към 17:30 ч в събота. Той е бил в тежко положение и с съпътстващо заболяване - диабет.
“Заедно с още двама лекари от болничното заведение в Самоков направихме всичко, с цел да го спасим. Пациентът се утежняваше прогресивно. След към двучасови старания да го спасим, нахлу една навалица, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, само че сега съм в прочувствено състояние”, описа за нападението доктор Любомир Ал-Хакак.
Началникът на "Спешна помощ " изясни, че пациентът е дошъл с персонален превоз. За него не е била търсена предварителна здравна помощ.
“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нахлуване до момента сме нямали. Това са проблемите, които ескалират заради пробойните в самата система”, съобщи доктор Трендафилова.
Междувременно брачната половинка на умрелия мъж от Самоков съобщи, че ще съди лекарите.
“Започнаха да ни бутат и да ни гонят, с цел да излезем на открито. В един миг нямаше никой при него. Той остана самичък с апаратурата. Никаво внимание не му обърнаха в “Бърза помощ”. Поисках да го закараме в София, не ни дадоха”, описа Маргарита.
Жената съобщи, че синовете й нямат общо с побоя, защото те самите не са били в положително физическо положение, откакто научили за гибелта на татко им. “Нападението беше от мен, не от синовете ми. Аз хванах доктора да го удрям, а той се затвори в стаята”, съобщи дамата.
Петрова разгласи думите на лекарите, че брачният партньор й имал съпътстващи болести, за “лъжа” и сподели, че ще ги съди.
Двамата й синове са арестувани. Според една от снахите на Маргарита, обаче, няма причина за това. “Няма защо да е арестуван брачният партньор ми. Нямаше пердах, единствено суматоха. Това е някаква грешка”, сподели дамата. “Не са удряли докторите, те единствено попитаха какво става вътре”, разясни тя и отхвърли да са чупили инсталация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР