Поредно нападение над лекар - този път в спешния център

...
Поредно нападение над лекар - този път в спешния център
Коментари Харесай

След агресията в Спешното в Самоков: Позициите на медиците и близките на починалия

Поредно нахлуване над доктор - този път в незабавния център в Самоков. В събота вечерта петима мъже нахлуха в болничното заведение, с цел да се саморазправят с медици.

“Става дума за н ападение над доктор, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите . Нападнати са още една фелдшерка и две други медицински сестри ”, описа доктор Ивелина Трендафилова, шеф на " Спешна помощ " в Самоков.

Пред нападнатият доктор описа , че пациентът е бил докаран около 17:30 ч в събота. Той е бил в тежко положение и с съпътстващо заболяване - диабет. 

“Заедно с още двама лекари от болничното заведение в Самоков направихме всичко, с цел да го спасим.  Пациентът се утежняваше прогресивно. След към двучасови старания да го спасим, нахлу една навалица, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна , само че сега съм в прочувствено положение ”, разказа за нападението доктор Любомир Ал-Хакак. 
 

Началникът на " Спешна помощ " изясни, че пациентът е дошъл с персонален превоз . За него не е била търсена предварителна здравна помощ. 

“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нахлуване до момента сме нямали . Това са проблемите, които ескалират заради пробойните в самата система ”, съобщи доктор Трендафилова. 

Междувременно брачната половинка на умрелия мъж от Самоков съобщи, че ще съди лекарите.

“Започнаха да ни бутат и да ни гонят, с цел да излезем на открито. В един миг нямаше никой при него. Той остана самичък с апаратурата. Никаво внимание не му обърнаха в “Бърза помощ ”. Поисках да го закараме в София, не ни дадоха ”, описа Маргарита.

Жената съобщи, че синовете й нямат общо с побоя, защото те самите не са били в положително физическо положение, откакто научили за гибелта на татко им.  “Нападението беше от мен, не от синовете ми. Аз хванах доктора да го удрям, а той се затвори в стаята ”, съобщи дамата. 

Петрова разгласи думите на лекарите, че брачният партньор й имал съпътстващи болести, за “лъжа ” и сподели, че ще ги съди. 

Двамата й синове са арестувани. Според една от снахите на Маргарита, обаче, няма причина за това.  “Няма защо да е арестуван брачният партньор ми. Нямаше пердах, единствено суматоха. Това е някаква неточност ”, сподели дамата. “Не са удряли докторите, те единствено попитаха какво става вътре ”, разясни тя и отхвърли да са чупили инсталация. 
   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР