Поредно координиране в действията на ГЕРБ и ДПС беше проведено

...
Поредно координиране в действията на ГЕРБ и ДПС беше проведено
Коментари Харесай

Поредна координация ГЕРБ-ДПС: Отказаха да заявят подкрепят ли „пропутинския“ кабинет

Поредно съгласуване в дейностите на ГЕРБ и Движение за права и свободи беше извършено през днешния ден, откакто се стигна до гласоподаване на вота на съмнение към държавното управление.

Депутатите на двете обединения, които от няколко дни упрекват държавното управление с Николай Денков на чело, за това че работи в полза на Русия и заобикаля европейските наказания, напуснаха залата.

Така те отхвърлиха да заявят с гласовете си поддържат ли това държавно управление или не.

Процедурата по гласоподаване въпреки всичко бе извършена и без ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, като срещу държавното управление гласоподаваха 66 депутати от „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, а гласовете на ПП-ДБ бяха едвам 61.

За да бъде признато решението обаче би трябвало за него да гласоподават най-малко 121 депутати

От партията на социалистите желаеха прегласуване с присъединяване на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Двете партии демонстрират забележителни координирани дейности през последните седмици. Днес те напуснаха и съвещанието на Съвета по сигурността при премиера с едни и същи причини – държавното управление разрешава да се заплащат пари на режима в Русия.

„ Считаме за безусловно безпредметно нашето присъединяване, тъй като всичките ни опасения, които през тези месеци изразявахме, през днешния ден за следващ път от отчетите на службите се потвърдиха “, съобщи по-рано през днешния ден Десислава Атанасова.

Тя изясни, че „ Лукойл “ е имал подготвеност още през вчерашния ден да премине към напълно неруски нефт, само че след съвещанието на енергийната комисия в Народното събрание, когато предлагането за отпадането на дерогацията в тридневен период беше отхвърлено, това внезапно се е трансформирало
и сега се преработва само и единствено в „ голям % “ съветски нефт.
В същото време ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че отпадането на дерогацията би трябвало да се случи незабавно.

„ Ще преговаряме за периода, само че би трябвало да стане незабавно. Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е гибелен “, изясни той на влизане на съвещанието на Съвета по сигурността.

По-късно съобщи, че ще сезира прокуратурата и ДАНС за фрапиращи престъпления при износа на горива от България, което е ставало в нарушаване на европейските наказания против Русия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР