Поредно дарение за държавната болница Д-р Стамен Илиев“ в Монтана

...
Поредно дарение за държавната болница Д-р Стамен Илиев“ в Монтана
Коментари Харесай

Община Монтана дарява нова апаратура на местната болница

Поредно подаяние за държавната болница „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана направи локалната община.

На конференция в хирургичното поделение на болничното заведение кметът Златко Живков и ръководителят на общинския съвет Иво Иванов оповестиха, че общината е отделила от своя бюджет 76 000 лв. за закупуване на нова инсталация и съоръжение на болничното заведение. Закупена е антибактериална настилка за пода на хирургичното и интензивното поделение и сега се тества актуален анестезиологичен уред, който може да бъде закупен след утвърждение на лекарите от болничното заведение.

„ През всичките 23 години, откогато съм кмет на Монтана, общината е отделяла средства от своя бюджет за подкрепяне на държавната болница, въпреки да няма такова обвързване “, съобщи Златко Живков, представен от Българска телеграфна агенция. Той заяви, че през всяка от последните години с решение на общинския съвет са привеждани към 60-70 000 лв. за закупуване на нова инсталация в болничното заведение. С тези средства през 2020 година е построена лаборатория за ПСР проби за ковид.

Изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Тони Тодоров заяви, че болничното заведение в Монтана е една от дребното в страната, която е на облага през последните години и е окомплектована с медицински личен състав. В МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ се лекуват пациенти освен от Монтана и района, само че и от Враца, Видин, Козлодуй, Мездра, Белоградчик и други селища отвън област Монтана. Само през хирургичното поделение годишно минават по 4000 пациенти и се постанова екипите да работят непрекъснато. Болницата е една от дребното в провинцията, в която младите лекари могат да специализират, посочи доктор Тодоров.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР