Поредният терористичен акт в Ница, доказва безизходицата в която се

...
Поредният терористичен акт в Ница, доказва безизходицата в която се
Коментари Харесай

Ген. Стефан Стефанов за Фрог: Терористичният акт в Ница доказва безизходицата на френските специални служби

Поредният терористичен акт в Ница, потвърждава безизходицата в която се намират френските специфични служби във връзка с битката с ислямския радикализъм на територията на Франция. Подчертавам следващия терорестичен случай в Ница, защото помним, че преди по-малко от пет години, на Националния празник на Франция 14 юли 2016 година камион с шофьор-камикадзе се вряза в тълпата на крайбрежния бул. и прегази над 80 души, ранявайки други към 300.
Това споделя за Фрог военният шпионин ген. Стефан Стефанов.

В случая мястото не е подбрано инцидентно - базиликата Нотр Дам, знак на френската държавност и ренесансов дух. Постъпва информация за терористичен акт и в различен френски град Авиньон. И евентуално, до края на деня, може да се чака и в други обитаеми места на континентална Франция и или на някогашните й колонии, споделя още той.

Французите не желаят да признаят, че радикалния ислям, поникнал в няколко милионната мюсюлманска френска общнонст, не може да бъде стеснен, а още повече следен. Въпросът е дали може да бъде обработен, съгласуван с нормите на общуване на другите религии през 21-век. Френската система за нац.сигурност беше преустроена и наситена с най-съвременна техника и съоръжение и употребява неограничени финансови средства. Но очевидно съществуват пропуски в методологията на воденето на битката с радикалните ислямисти. Очевидно е, че неолибералния метод би трябвало да бъде сменен с по-прагматичен и егзистинциално аргументиран, като опция на битуващото разбиране измежду подрастващите мюсюлмани с френски генезис, че единствената опция за запазването и развиването на исляма в бъдеще е подхранването и активирането на радикалната му форма на битие, разяснява някогашният зам.-шеф на Военното разузнаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР